Scena

Nikolina Tomljanović i Belfast Food imaju najbolju pjesmu!

Duet riječkih glazbenika “Volim kad se smiješ” radijski urednici proglasili su najboljim.

Završio je 68. Zagrebački festival na kojem su i ove godine bile zastupljene riječke snage. Iako je pobjedu stručnog žirija odnio Matija Cvek za pjesmu “Ptice”, razloga za veselje ima i riječka pjevačica Nikolina Tomljanović. Naime, radijski urednici okupljeni u Hrvatskoj udruzi radijskih nakladnika za najbolju pjesmu odabrali su upravo duet Nikoline Tomljanović i Belfast Fooda, “Volim kako se smiješ’. Recimo i to da je “Volim kako se smiješ” jedna od najizvođenijih pjesama domaćeg radijskog etera.

Kako sama Nikolina kaže: – Pjesma je autobiografska, nastala u jednom trenu. Trenutak kad jedan iskren osmijeh poput mjeseca osvijetli put ljubavi i životu da smisao poput najljepšeg sna.

Riječ je o jednostavnoj, veseloj pop priči nastaloj u dobrom društvu. Dinko Fazinić potpisuje tekst, glazbu i aranžman Goran Gubić Hans, a za produkciju je zaslužan Matej Zec.

“Volim kako se smiješ” ima i odgovarajući videospot koji je režirala Kristina Barišić, uhvativši kadrove radne atmosfere dok su Nikolina i Belfasti snimali pjesmu u studiju GIS.

Nikolini Tomljanović ovo je druga nagrada radijskih urednika. Prvi put je takvo priznanje dobila 2019. za pjesmu “Daleko”, koja je te godine bila najizvođenija pjesma.