KostrenaSport

NK Pomorac 1921 – izvrstan rezultat mlađih pionira i bogati planovi za budućnost

Mlađi pioniri NK Pomorac 1921 osvojili su drugo mjesto na 45. Memorijalnom turniru Egon Polić, a o dojmovima i planovima za Našu Kostrenu govore trener Mauro Ciani i kapetan Borna Glažar.

Prije svega zahvalio bih Općini Kostrena, Turističkoj zajednici općine Kostrena i klubu na samoj organizaciji turnira. 45. Memorijalni turnir za prerano preminulog bivšeg igrača Pomorca Egona Polića, prošao je u najboljem redu unatoč lošem vremenu. Imali smo dva dana dobrog nogometa i siguran sam da su se djeca, prije svega, dobro zabavila. – ističe Mauro Ciani, trener mlađih pionira koji je ekipu preuzeo prije četiri mjeseca.

Ekipa mlađih pionira, odnosno dječaci 2010. godišta, u grupi su  pobijedili NK Krk rezultatom 1:0 i NK Grobničan 2:0, a izgubili od Rijeke 1:0. Kao drugoplasirani prošli su u polufinale u kojem su igrali 0:0 protiv NK Halubjan pa su se pucali jedanaesterci te je ekipa NK Pomorac 1921 prošla u finale rezultatom 4:3. U finalu su izgubili od Rijeke rezultatom 2:0.

Zadovoljan sam rezultatom i dečkima, odlična smo ekipa na terenu i van njega. Ponosan sam što sam kapetan ove ekipe jer mislim da je ovo jedna super ekipa i imamo veliko zajedništvo. U ovom sam klubu već osam godina i zadovoljstvo mi je dolaziti na svaki trening i utakmice. – naglasio je Borna Glažar, kapetan mlađih pionira.

Pohvalio bih sve kolege trenere i djecu iz ostalih klubova na fer i korektnim utakmicama. 2004.  godine imao sam tu čast da i sam zaigram na turniru, a sada, 18 godina poslije, moja ekipa osvojila je drugo mjesto.  Ovo je njihov apsolutno zaslužen rezultat i čestitam im na tome! – zaključio je trener Mauro Ciani.

Zadovoljstvo zajedničkim radom

Trener Ciani izuzetno je zadovoljan ekipom s kojom radi četiri mjeseca: – Uživam u radu s njima jer su to predivni dečki. Mogu reći da smo se u ovo kratko vrijeme povezali i da svi skupa guštamo u svemu ovome. Moram ih pohvaliti ne samo za ovaj turnir nego i za svaki trening i za svaku utakmicu u ovoj polusezoni. Treba reći i da su na polusezoni završili na odličnom 3. mjestu u konkurenciji 14 klubova u 1. NL, u jednoj dobroj i jakoj ligi. Isto tako prije dva mjeseca nastupili smo na vrlo jakom turniru Prvi koraci u Trogiru i došli do završnog dana, dečki su igrali četvrtfinale i moram reći da smo četiri dana baš uživali svi skupa.

Ne volim izdvajati pojedince, već ću naglasiti da je ova ekipa jedna lijepa zajednica u kojoj vlada veliko prijateljstvo na terenu ali i van njega, ukratko – prava momčad!

Trener Mauro Ciani ističe da se dječaci druže i van terena, gotovo svaki slobodan vikend odlaze na Rujevicu, organiziraju izlete, odlaske u adrenalinske parkove, zajedno gledaju utakmice Svjetskog prvenstva i stvaraju čvrsto zajedništvo.

Imamo u planu odlaske na turnire van države, na proljeće smo već dobili pozive za turnire u Rovinju i Umagu, ima toga dosta, možda imam i previše planova, ali oni su to apsolutno zaslužili i stvarno sam ponosan na njih. – navodi Ciani.

Dobra podrška

Moram zahvaliti svima u klubu, ponajviše voditelju škole nogometa, sportskom direktoru i tajniku kluba za moj dolazak u NK Pomorac, klub u kojem sam napravio prve nogometne korake i bio cijeli svoj omladinski put. Za kraj moram spomenuti i roditelje, koji su na svakoj utakmici velika podrška ekipi, predivni ljudi bez kojih također sve ovo ne bi bilo moguće i siguran sam da nas čeka još puno lijepih trenutaka. – zaključuje zadovoljan Mauro Ciani, a znajući da se sinergijom igrača, trenera, kluba te, u ovom slučaju, roditelja, može ispisati lijepa sportska priča, očekujemo još mnogo lijepih vijesti vezanih uz NK Pomorac 1921.

Izvrsna ekipa na terenu i izvan njega – trener Mauro Ciani zadovoljan je i ponosan na uspjehe mlađih pionira