KostrenaOpćina - prijatelj djeceRoditeljski kutakSport

Nordijskim hodanjem ušetati u proljeće

Kostrena će od 20. ožujka do 22. svibnja 2022. biti domaćin zanimljive manifestacije pod nazivom “Dani nordijskog hodanja”, a tijekom tog perioda nedjelje u Kostreni bit će u znaku nordijskog hodanja i pješačenja uz stručni nadzor licenciranih voditelja.

Zanimljiva manifestacija “Dani nordijskog hodanja u Kostreni” ponudit će Kostrenjanima i njihovim gostima različite programe i oblike rekreacije na otvorenom.

Prvo druženje zakazano je već ove nedjelje u Žurkovu s početkom u  10 sati kada će se pokraj Jedriličarskog kluba Galeb održati pravi festival rekreacije i sporta. Zainteresirani će tako moći  sudjelovati u programu Korakom do zdravlja – nordijskom hodanju i pješačenju obalnim putom od Žurkova do lučice Stara voda i natrag, u dužini od 6 km i trajanju oko 2 sata.

Klub športske rekreacije Gorovo pripremio je i program Roditelji i djeca u pokretu kako bi na uključivanje u aktivnost potaknuo što više obitelji. Za prvih 50 sudionika programa hodanja organizatori su osigurali štapove za hodanje.

Posjetitelji koji neće u hodačke i pješačke pohode,  moći će uživati u ponudi različitih sadržaja, od Sportsko-rekreativne zone za djecu u kojoj će KŠR Gorovo ponuditi različite igre za djecu, kao što su bacanje kolutova, sportski poligon, hokej, mini golf, do poligona za streličarstvo na kojem će SK Ajkule iz Rijeke prezentirati ovaj sport i rekreativnog jahanja konja za koje kotizacija iznosi 20 kuna dok su svi ostali programi su besplatni. Za glazbenu podlogu i odličnu atmosferu pobrinut će se DJ Vedran.

Manifestaciju zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Klub športske rekreacije Gorovo te Nordic walking team iz Opatije u partnerstvu sa Savezom sportske rekreacije “Sport za sve“ PGŽ, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Hrvatskim olimpijskim odborom. 

Za sve programe prijave se primaju neposredno prije početka aktivnosti. Informacije o programima mogu se dobiti u Klubu športske rekreacije Gorovo na broj 091/420 0650 te ksr.gorovo@gmail.com kao i u TZO Kostrena na broj 051/289 207 te tzo-kostrena@ri.t-com.hr.

Vidimo se u Kostreni, zajednička je poruka organizatora i pozivnica na uključivanje u ovu zanimljivu proljetnu manifestaciju.