KostrenaSport

Nordijsko hodanje i društveni kapital

Ovog je utorka održano nordijsko hodanje obalnim putem, a u utorak, 7. prosinca slijedi predavanje o društvenom kapitalu.

DIP – Društvo za istraživanje i potporu organizator je akcije Hodaj i ti! kojim se promiče inkluzija mladih s teškoćama te socijalna i zdravstvena održivost. Riječ je o nastavku projekta Ri Urban Inclusive Walking, ali sada na području Primorsko-goranske županije te uz potporu Općine Kostrena.

Za socijalnu održivost, odnosno bolje i zdravije društvo

Hodaj i ti! jest inicijativa za povećanje socijalne održivosti lokalne zajednice korištenjem postojećih resursa Kostrene i pruža idealnu priliku za poticanje inkluzije mladih s teškoćama i dostupnost zdravih fizičkih aktivnosti.

Društveni kapital jest skup kulturnih obilježja koje stvaraju i održavaju međusobno povjerenje i suradnju među članovima određene društvene zajednice.

Društveni se kapital ne uspostavlja političkom voljom, nego se održava spontano, u svakodnevnim interakcijama koje se temelje na društvenim vrijednostima. Riječ je o zajedničkom resursu, odnosno općem dobru, a više o tome može se doznati na predavanju “Društveni kapital: Što nordijsko hodanje ima s tim?” u utorak, 7. prosinca u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 17 sati.