KostrenaSport

Nova ruta nordijskoga hodanja

Nakon dva uspješna i aktivna vikenda nastavljaju se “Dani nordijskog hodanja u Kostreni” po novoj atraktivnoj ruti koja prolazi plavim i zelenim dijelom Kostrene.

Kostrena je od 20. ožujka do 22. svibnja 2022. domaćin zanimljive manifestacije pod nazivom “Dani nordijskog hodanja”, a tijekom tog perioda nedjelje u Kostreni bit će u znaku nordijskog hodanja i pješačenja uz stručni nadzor licenciranih voditelja.

Nova, srednje zahtjevna ruta za hodanje

Manifestacija se nastavlja i ove nedjelje, 3. travnja, kada će u 10 sati krenuti program nordijskog hodanja i pješačenja na stazi dugoj 7,5 km kilometara (cca 2,5 sata hoda) i to na srednje zahtjevnoj ruti: Žurkovo (kod JK Galeb) – motel Sv. Lucija – Plodine – Glavani – Solin (utvrda s pogledom na more) – šumski put – Glavani – crkva sv. Lucije – Žuknica – Žurkovo.

Za prvih 50 sudionika koji se prijave na startu, organizator je pripremio štapove za hodanje, a sudjelovanje u programu i korištenje štapova besplatno je. Program će voditi stručni voditelji, a organizator sudionike podsjeća da obuku sportsku opremu, ponesu zaštitu od sunca i dovoljno tekućine te da sudjeluju u programu na vlastitu odgovornost.

Nordijsko hodanje u Kostreni je IN

Prethodne dvije nedjelje pokazale su da ima mnogo zainteresiranih za nordijsko hodanje, a zasigurno će i ova zahtjevnija ruta privući sve osobe koje uživaju u hodanju i druženju tijekom aktivnog nedjeljnog jutra.

Manifestaciju zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Klub športske rekreacije Gorovo te Nordic walking team-a iz Opatije u partnerstvu sa Savezom sportske rekreacije “Sport za sve“ PGŽ, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Hrvatskim olimpijskim odborom.

Za sve programe prijave se primaju neposredno prije početka aktivnosti. Informacije o programima mogu se dobiti u Klubu športske rekreacije Gorovo na 091/420 0650 te ksr.gorovo@gmail.com kao i u TZO Kostrena na 051/289 207 i tzo-kostrena@ri.t-com.hr.