KaféKostrenaSport

Nova staza za nedjeljne hodače

“Dani nordijskog hodanja u Kostreni” nastavljaju se ove i nedjelje pa su dobrodošli svi ljubitelji nordijskoga hodanja, svježeg morskog zraka i srednje zahtjevnih staza.

Kao što je već dobro poznato, Kostrena je još od ožujka domaćin manifestacije pod nazivom “Dani nordijskog hodanja” koja se pokazala punim pogotkom jer se od samog početka veliki broj sudionika uključuje u nedjeljne programe nordijskog hodanja i pješačenja, a koji se održavaju uz stručni nadzor licenciranih voditelja.

Nakon pauze zbog prvomajskog blagdana, program se nastavlja ove nedjelje, 8. svibnja i to premijerno na ruti Žurkovo (kod JK Galeb) – Glavani – Solin – trim staza – Sopalj – Stipići – Rožmanići – crkva sv. Lucije – Žuknica – Žurkovo.  U 10 sati krenut će program nordijskog hodanja i pješačenja na ovoj srednje teškoj stazi dugoj 10 kilometara (cca 3 sata hoda) te će tako sudionici upoznati još jednu odličnu stazu koju Kostrena pruža ljubiteljima hodanja.

Kako je to već praksa, za prvih 50 sudionika koji se prijave na startu, organizator je pripremio štapove za hodanje, a sudjelovanje je u programu i korištenje štapova besplatno. Program će voditi 2 stručna voditelja, a organizator sudionike podsjeća da obuku sportsku opremu, ponesu zaštitu od sunca i dovoljno tekućine te da u programu sudjeluju na vlastitu odgovornost.

Podsjetimo, manifestaciju zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Klub športske rekreacije Gorovo te Nordic walking team iz Opatije u partnerstvu sa Savezom sportske rekreacije “Sport za sve“ PGŽ, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Hrvatskim olimpijskim odborom.

Za sve programe prijave se primaju neposredno prije početka aktivnosti. Informacije o programima mogu se dobiti u Klubu športske rekreacije Gorovo na 091/420 0650 te ksr.gorovo@gmail.com kao i u TZO Kostrena na 051/289 207 i tzo-kostrena@ri.t-com.hr.

Programi se održavaju do 22. svibnja te je ova nedjelja još jedna odlična prigoda da se u njih uključe ljubitelji ove aktivnosti u prirodi te pobornici zdravog načina života. Vidimo se u Kostreni!