KnjižnicaRoditeljski kutak

Nova zbirka u Knjižnici – didaktičke igračke za najmlađe

Igra je najomiljenija dječja aktivnost, a kroz igru u knjižnici djeca postupno shvaćaju da i čitanje može biti zabavno. Igroteka je zbirka koja omogućuje da se dijete kroz igru istovremeno zabavlja i uči. Važno je da igračke pobuđuju znatiželju, kreativnost i interese djeteta.

Knjižnice putem svojih programa i raznih aktivnosti nastoje svima približiti čitanje i ukazati na njegovu važnost u svakodnevnom životu. U prošloj godini počeli smo s nabavom didaktičkih igračaka za posudbu pa vjerujemo da ćemo razvojem zbirke i organizacijom igraonica pobuditi sve veći interes za knjižnicu i njene sadržaje.

Igraonice i igroteke u knjižnici predstavljaju mjesto koje je privlačno djeci, a samim time omogućuju djetetu da razvije ljubav prema čitanju i naviku dolaženja u knjižnicu.

Igroteka – zbirka igračaka

Igroteka omogućuje korisnicima, djeci i roditeljima, da osim korištenja igračaka u prostoru knjižnice posuđuju igračke kako bi se njima mogli igrati i kod kuće. Na taj su način kvalitetne igračke koje se nalaze u fondu knjižnice, dostupne svakom djetetu.

Uloga igroteke:

  • dostupnost kvalitetnih igračaka svakom djetetu
  • razvijanje osjećaja odgovornosti prema stvarima koje nisu njihove
  • stjecanje navika dijeljenja
  • privikavanje na odnos prema zajedničkim dobrima, upoznavanje pravila posuđivanja i stvaranje navike korištenja knjižnicom
  • pomoć roditeljima u prepoznavanju kvalitetnih igračaka.

Knjižnica trenutno nudi 95 kvalitetnih didaktičkih igračaka za posudbu. Svi naši najmlađi korisnici i njihovi roditelji mogu posuditi po jednu igračku na rok od 30 dana. Svaka vraćena igračka bit će dezinficirana i spremna za novo korištenje i igru.

Dođite u Knjižnicu, poigrajte se u ugodnom i veselom kutku, a najdražu igračku posudite za igru kod kuće!