KostrenaSport

Novi prijelazni pehar turnira Zlatko Jurković u rukama KD Kostrena

Ekipa KD Kostrena pobjednik je 20. memorijalnog boćarskog turnira “Zlatko Jurković”, koji se jučer održao na boćalištu u Kostreni i Boćarskom centru Podvežica.

Rezultatom 10:5 boćarska ekipa KD Kostrena u finalu je pobijedila ekipu Hreljina te tako osvojila naslov najuspješnije ekipe 20. memorijalnog turnira „Zlatko Jurković“, dok je na trećem mjestu ekipa Kukuljanova koja je prošlogodišnjom trećom uzastopnom pobjedom u trajno vlasništvo dobila stari prijelazni pehar. U pauzi regularnog dijela turnira odigrano je i natjecanje u koštivanju i izbijanju. Najbolji u izbijanju bio je Neven Vičević iz ekipe Kukuljanova, a najbolji u koštivanju Dario Bujan iz ekipe KD Kostrena. Na turniru je sudjelovalo osam boćarskih ekipa; Kukuljanovo, Ledenice, Trsat, Hreljin, Krimeja, KD Kostrena, Kostrena 1 i Kostrena 2.

 

U pauzi regularnog dijela turnira odigrano je i natjecanje u koštivanju i izbijanju. Najbolji u izbijanju bio je Neven Vičević iz ekipe Kukuljanova, a najbolji u koštivanju Dario Bujan iz ekipe KD Kostrena.

Iako prognoza nije bila obećavajuća, polufinalne utakmice ipak su uspješno odigrane na jogu Boćarskog kluba Kostrena u Žuknici dok su finalne utakmice zbog kiše morale biti premještene u Boćarski centar Podvežica.

Turnir je organizirao Boćarski klub „Kostrena“, pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i Sportske zajednice Općine Kostrena uz sufinanciranje Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Uoči početka turnira, članovi obitelji, predstavnici organizatora i pokrovitelja turnira posjetili su grob osnivača i prvog predsjednika Zlatka Jurkovića po kojem je turnir i dobio ime. Lijepa je koincidencija da je pobjednik ovogodišnjeg jubilarnog turnira upravo ekipa za koju je igrao njegov sin Ervin Jurković.