KostrenaOpćina - prijatelj djeceVrtić

“Novogodišnji poštar” razveselio najmlađe

Prigodna blagdanska glazbeno-edukativna predstava “Novogodišnji poštar” Studija Suncokret danas je prikazana u Sportskoj dvorani Kostrena za djecu polaznike Dječjeg vrtića “Zlatna ribica”.

Nakon posjeta svetog Nikole 6. prosinca još je jedan dan bio uzbudljiv za mališane kostrenske “Zlatne ribice” pa su tako polaznici starijih grupa uživali u zanimljivoj predstavi Studija Suncokret iz Splita.

Svake godine u prosincu najzaposleniji čovjek je poštar. On mora uručiti Djeda Mrazu na tisuće pisama u kojima djeca pišu što bi željela da im donese za Božić i Novu godinu. Ali i uz najbolju volju, sve mu je krenulo naopako. Zagubio je torbu, zaglavio u liftu, izgubio se u snijegu i umalo zakasnio uručiti pisma s dječjim željama. Djevojčica Lana i dječak Mirko neprestano ga  požuruju, ali bez pomoći Patuljka i Snješka poštar bi teško obavio ovaj slatki novogodišnji zadatak.

Dok su vrtićarci uživali u prigodnoj predstavi, u holu dvorane dijelili su se pokloni povodom blagdana svetog Nikole za djecu s prebivalištem u Kostreni, a koja nisu polaznici vrtića ili škole.

Djeca koja nisu bila u mogućnosti preuzeti poklon 7. prosinca, moći će ga preuzeti naknadno, u Turističkoj zajednici općine Kostrena do 23. prosinca, u radno vrijeme od 8 do 15 sati.