InformacijeKostrena

Obavijest o izgonu i uklanjanju divljači na području Kostrene

U nedjelju 3. listopada 2021. u vremenu od 6:30 do 10 sati, Lovačko društvo Jelen uz potporu Policijske uprave Primorsko-goranske te pripadnika Civilne zaštite Kostrena, UDVDR-a Kostrena, DVD-a Kostrena i volontera, u Kostreni će organizirati izgon i uklanjanje divljači na potezu od Žuknice do Urinja.

Mole se mještani Kostrene, a osobito u dijelovima na kojima je predviđen izgon, da u navedenom vremenu ostanu u svojim kućama te da ne ostavljaju kućne ljubimce bez nadzora i na nezaštićenim površinama.

Tijekom izgona divljači nije preporučljivo boraviti na otvorenom na što je osobito važno upozoriti korisnike popularnih zona rekreacije u Kostreni, kao što su Šetalište kostrenskih pomoraca, obalni put, neograđena sportska i dječja igrališta, trim-staza, a naročito pješačke i biciklističke staze u gornjim dijelovima Kostrene prema kojima će se divljač protjerivati.

Svi sudionici akcije bit će obilježeni reflektirajućim prslucima i raspoređeni na punktovima mogućeg izlaska divljači na prometnice kako bi na vrijeme upozorili sudionike u prometu te dodatno usmjeravali divljač. Sve sudionike u prometu koji se u navedenom vremenu planiraju kretati prometnicama na području Kostrene moli se za pojačan na oprez.

Iako su migracije divljači i njihova aktivnost najveći noću, u naseljenim područjima ovakve akcije nije moguće provoditi u noćnim satima i uvjetima slabe vidljivosti zbog sigurnosti mještana. U slučaju jake kiše i smanjene vidljivosti akcija izgona divljači će se odgoditi i prebaciti na slijedeći vikend.