InformacijeKostrena

Obavijest o zatvaranju ceste za Žurkovo zbog održavanja 25. Županijskih sportskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata PGŽ

U subotu 27. svibnja 2023. u Kostreni će se održati 25. Županijske sportske igare dragovoljaca i veterana Domovinskog rata PGŽ.

Od petka 26. 5. u 22:00 sata do subote 27. 5. u 23:00 sata za sav promet bit će zatvorena cesta prema uvali Žurkovo, a pristup će biti omogućen jedino dostavi, interventnim vozilima i stanovnicima Žurkova.

Riječ je o cjelodnevnom sportskom događaju u kojem će sudjelovati 22 ekipe s oko 700 natjecatelja iz 18 županijskih ogranaka i 4 kluba u 11 sportskih disciplina. Većina natjecanja održavat će se  u Kostreni, izuzev kuglanja koje će biti organizirano u Dražicama i streljaštva u Voloskom.

Program počinje okupljanjem na parkiralištu u Žurkovu od kuda svi sudionici u mimohodu idu prema stadionu NK Pomorac u Žuknici. U 9:30 sati na stadionu će se održati postrojavanje i svečano otvorenje igara nakon čega se natjecatelji raspoređuju po sportskim borilištima.

Proglašenje pobjednika predviđeno je u Žurkovu iza 17 sati nakon čega slijedi druženje i zabava.