Scena

Objavljene nominacije za nagradu “Ambasador”

Sedam izvođača iz Rijeke i okolice, a među njima i kostrenski DJ i producent Dalton Trance Teleport, nominirani su za glazbenu nagradu Ambasador elektroničke glazbe.

Stručna radna skupina sastavljena od 80 glazbenika, producenata i promotora elektroničke glazbe iz cijele regije nominirala je izvođače i projekte za petu nagradu Ambasador. Među njima je i sedam izvođača iz Rijeke i okolice: Marina Karamarko, Dalton Trance Teleport, Mellow Man, Mystic, Full Ferry & Bruns Lay, radijska emisija Fader na Radio Roži te festival Thru The Bushes.

Jubilarni Ambasador uz #RedAlert

Kostrenski DJ i producent Dalton Trance Teleport nominiran je u kategoriji ambijentalnog izdanja godine za skladbu Moment u izdanju lisabonskog Yun Recordza na kojoj gostuje i opatijski glazbenik Roko Pečarić na bouzoukiju.

Ove će se godine nagrada Ambasador udruge Klubska scena dodijeliti 19. ožujka u Centru Gervais u Opatiji pod #RedAlert sloganom kojim se ukazuje na duboku krizu u glazbenoj industriji te kulturi u cjelini nastaloj kao posljedica epidemije koronavirusa.

Roko Pečarić i Dalton Trance Teleport na Trsatu

Nominirani glazbenici iz našeg kraja dobro su nam poznata imena, a neki su, poput Marine Karamarko  i Daltona već potvrđeni Ambasadori prijašnjih dodjela. Ove su godine nominirani u sljedećim kategorijama:

  • za tech-house izdanje godine nominirana je Marina Karamarko (Andrea Ljekaj – Tamo – Marina Karamarko Remix; Get Physical)
  • za ambijentalno izdanje godine nominirani su Mystic (Last Time; Synthrec), Mellow Man (Mellow Men Feat. Random Thoughts – Ngala; Ready Mix Records) i Dalton Trance Teleport (Dalton Trance Teleport feat. Roko Pečarić – Moment; YUN Recordz)
  • za disco dance electro pop izdanje godine nominirani su Full Ferry & Bruns Lay (Full Ferry & Bruns Lay feat. Josipa Lisac – YSL; Aquarius)
  • u kategoriji Event godine nominiran je Thru The Bushes Festival (Hartera, Rijeka)
  • za najbolju radijsku emisiju godine nominiran je Fader (Ana Antonova i Marina Jakšić) koji se emitira na Radio Roži
  • u kategoriji Najbolji album plesne/suvremene elektroničke glazbe nominiran je House Vibra (Aquarius) iza kojeg stoje Full Ferry & Bruns Lay

Svoje favorite publika može podržati na internetskoj stranici nagrade www.ambasador.hr do 26. veljače, a glasanje struke trajat će do 28. veljače.