InformacijeKostrena

Podsjetnik – počinje sezona naplate parkiranja u Kostreni

Od 1. lipnja započinje sezona naplate parkiranja u Kostreni. Tog dana započet će s radom parkirni automati na kojima će se osim satne i dnevne parkirne karte moći kupiti tjedna i sezonska pretplata.

Korisnike kostrenskih parkirališta ove sezone očekuje još nekoliko novosti. Područje naplate parkirališnog prostora bit će podijeljeno u dvije parkirališne zone;  0 ZONA (plava), u koju spadaju parkirališni prostori Žurkovo i Kostrenka te  1. ZONA (zelena), u kojoj su preostala područja pod naplatom. Satne i dnevne karte od sada se naplaćuju po zonama dok tjedne i sezonske karte vrijede za cjelokupno područje naplate, stoga je prilikom kupnje satnih i dnevnih karata potrebno obratiti pažnju na upis zone za koju se želi izvršiti plaćanje.

Cijena po satu parkiranja za 0 ZONA bit će 1 euro, dok je cijena sata za 1 ZONA 0,70 eura. Dnevna karta u 0 ZONI stajat će 6 eura, a u 1 ZONI 4,20 eura.

Osim satne i dnevne, moguće je kupiti tjednu kartu i sezonsku pretplatu koje vrijede za obje zone:
– tjedna karta 25 eura
– sezonska pretplata 60 eura

Sezonska pretplata za mještane Kostrene iznosi 15 eura, a za osobe s invaliditetom (od min. 20%) i hrvatske branitelje s prebivalištem u Kostreni 7,5 eura. 

Prilikom kupnje na parkirnim aparatima upisuje se registarska oznaka vozila pa se parkirna karta više ne mora ostavljati u vozilu istaknuta ispod vjetrobranskog stakla. Osim gotovinskog, na automatima i u službenim prostorijama KD Kostrena omogućeno je i kartično plaćanje kao i plaćanje ostalim kanalima prodaje poput M – parkinga za satnu naplatu te Bmove, KEKS Pay i Aircash (satna, dnevna, tjedna, sezonska).