Roditeljski kutakŠkola

Od ponedjeljka počinju prijave za upis u prvi razred

Osnovna škola Kostrena raduje se budućim prvašićima: djeci koja su rođena od travnja 2015. do kraja ožujka 2016. godine.

Pozivaju se roditelji (staratelji) da od 24. do 28. siječnja izvrše prijavu djeteta u Osnovnu školu Kostrena, odnosno u osnovnu školu najbližu prebivalištu/boravištu.

Prijavljuju se djeca koja su rođena od 1. travnja 2015. do 31. ožujka 2016. godine, kao i djeca kojoj je prošle godine odgođen upis u osnovnu školu ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Prijava treba sadržavati:
  • ime i prezime djeteta
  • OlB djeteta
  • adresu prebivališta/boravišta uz napomenu radi li se o djetetu s teškoćama u razvoju
  • adrese e-pošte oba roditelja
  • brojeve telefona/mobitela oba roditelja.

Prijavu za Osnovnu školu Kostrena treba poslati na adresu e-pošte:  natasa.kovacevic4@skole.hr.

Prijevremeni upis djeteta u 1. razred osnovne škole

Iznimno u prvi razred  osnovne škole mogu se upisati i djeca rođena od 01. travnja 2016. godine do 31. prosinca 2016. godine, koja će šest godina života navršiti do 31. prosinca 2022. godine.

Roditelji odnosno skrbnik/ca djeteta rođenog od 01. travnja 2016. godine do 31. prosinca 2016. godine mogu podnijeti zahtjev za uvrštenje djeteta u Popis školskih obveznika za upis u l. razred osnovne škole Primorsko-goranske županije.

Zahtjev se podnosi najkasnije do 31. ožujka 2022. godine pismenim putem na adresu: Upravni odjel za odgoj i obrazovanje, Riva 10, 51000 Rijeka ili elektroničkom poštom na slijedeće adrese e-pošte:

  • meri.varga@pgz.hr
  • ognjen.simic@pgz.hr
  • ingrid.mrdjen@pgz.hr

Postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja 2022. godine. lznimno od navedenog roka, djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 15. veIjače do 15. travnja 2022. kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.