KostrenaSport

Održan 12. Kostrenski plivački maraton

U sklopu manifestacije Kostrensko leto ove nedjelje na platou ispod Quorum Garden-a održao se 12. Kostrenski plivački maraton.

40-ak plivačica i plivača spas od vrućine pronašlo je u moru ispred Kostrene, gdje je u organizaciji Turističke zajednice općine Kostrena i Kluba daljinskog plivanja Primorje, održano 12. izdanje Kostrenskog plivačkog maratona.

U Kostreni tradicionalno otvaramo KVARNER PLIVA kup, u sklopu kojega organiziramo deset utrka na Kvarneru. Ovdje se uvijek okupi najveći broj plivača, koji dođu iz okolnih zemalja, a ove su godine zbog pandemije, nažalost izostali. – poručila je Iris Španjol, tajnica KPD-a Primorje.

I ove se godine plivalo u dvjema različitim kategorijama: na 3000 m gdje su pobjedu odnijeli Ana Bobanović, KPD Primorje i Vito Lončarić, Mladost, te na 1500 metara gdje su pobijedili Anamarija Grbčić Pahlić, TK Matulji i David Perić, Mladost.

12. Kostrenski plivački maraton dio je manifestacije Kostrensko leto koje će obalnu šetnicu, kostrenske plaže i trgove od 15. lipnja do 31. kolovoza pretvoriti u veliku pozornicu i odredište ljubitelja glazbe, poezije, dobre hrane, zanimljivih kino i kazališnih predstava koje pod pokroviteljstvom Općine Kostrena organiziraju Turistička zajednica Općine Kostrena, Centar kulture Kostrena i kostrenski ugostitelji, uz podršku Komunalnog društva Kostrena.

Program Kostrenskog leta dostupan je u prilogu ili na poveznici.