KostrenaSport

Održan 46. memorijalni turnir Egon Polić

Ovog se vikenda u Kostreni održao 46. memorijalni turnir Egon Polić u čast prerano preminulom igraču Pomorca. Iako nas je Egon napustio 1987. godine, on i dalje živi kroz mlade igrače Pomorca i drugih klubova koji svake godine prisustvuju turniru.

Turnir Egon Polić jedan je od najstarijih turnira za omladinsku kategoriju te je ove godine okupio 8 ekipa 2010. godišta i mlađe – NK Rijeka, NK Orijent 1919, NK Halubjan, NK Rječina, NK Opatija, ŠN 1. Gol, NK Pomorac 1921 i NK Pomorac 1921 II.

Svaka ekipa odigrala je četiri utakmice koje su se igrale na terenu s prirodnom i umjetnom travom. Mlade su igrače došli podržati roditelji i prijatelji, a na kraju prvog dana održano je i druženje svih sudionika.

Drugi dan turnira započeo je utakmicama za plasman od 5. do 8. mjesta pa je tako 8. mjesto zauzela druga momčad NK Pomorac 1921, 7. mjesto je pripalo NK Halubjanu s Viškova, 6. mjesto NK Opatiji, 5. mjesto NK Orijentu te 4. mjesto NK Rječini.

U popodnevnim se satima igrala utakmica za 3. mjesto te veliko finale. Broncu su osvojili ŠK nogometa 1. gol, srebrna medalja pripala je momčadi NK Rijeke dok su zlatni bili nogometaši Pomorca. Ovaj pehar po drugi je put u rukama Pomorca.

Važno je spomenuti i najbolje igrače ovogodišnjeg turnira: najbolji strijelac je Lovro Budimir sa 5 pogodaka, najbolji golman Luka Šarunić sa samo jednim primljenim golom u 5 utakmica, dok je najbolji igrač Ivan Čališ.

Kako bi se turnir svake godine održao te protekao u najboljem redu zaslužni su organizatori i sponzori, a posebno se mora spomenuti Martin Dorčić, kapetan Pomorca i voditelj škole nogometa, Općina Kostrena, Komunalno društvo Kostrena te predstavnik obitelji Egona Polića, Mario Pavešić.

Koliko je važno promicati sport, natjecateljski, ali i timski duh, najbolje pokazuje broj natjecatelja na 46. turniru Egon Polić. Svi sudionici su pobjednici, a svaki je uspjeh važan i zaslužuje čestitke. Nakon dva uspješna sportska dana neki su sa sobom ponijeli medalje, ali svi su kući ponijeli lijepa sjećanja na dane provedene u Kostreni.