KostrenaMladi

Održana prezentacija Programa poticane stanogradnje

Danas je u Narodnoj čitaonici u Sv. Luciji održana prva prezentacija Programa poticane stanogradnje na području Kostrene u organizaciji državne Agencije za pravni promet nekretnina (APN) i Općine Kostrena koja je izazvala velik interes među mladim mještanima Kostrene.

Emina Lukin Galaso i Antonija Strbad iz APN-a, predstavile su program i upoznale potencijalne korisnike s kriterijima koje je potrebno ispuniti za kupnju nekretnine po povlaštenim uvjetima, mogućnostima kreditiranje takve kupnje i odgovarale na pitanja.

Općina Kostrena i APN planiraju izgraditi zgradu sa stanovima čiji će se konačan broj i kvadrature utvrditi sukladno zahtjevima i omogućiti  mladim obiteljima stjecanje prve nekretnine po pristupačnijim uvjetima od tržišnih.

Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Općine Kostrena radi utvrđivanja Liste reda prvenstva otvoren je do 30. lipnja 2021. godine.  Zahtjev za kupnju stana podnosi se na posebnim obrascima koji se mogu preuzeti na mrežnim stranicama Općine Kostrena. Bodovanje i uvrštavanje na Listu reda prvenstva provest će se u skladu s Odlukom o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva. Pitanja vezana uz Javni poziv mogu se postaviti slanjem upita na e-adresu kostrena@kostrena.hr ili telefonom, na broj 051/209-002 radnim danom od 9 do 14 sati.