Sport

OK “Kostrena” ostvario izvanredno uspješnu odbojkašku sezonu

Na Odbojkaškom prvenstvu PGŽ-a u natjecateljskoj godini 2021./2022. odbojkašice OK “Kostrena” ostvarile su najbolje rezultate u povijesti Kluba.

Odbojkaški klub “Kostrena” niže uspjeh za uspjehom i već godinama njeguje vrsnu odbojku od malih nogu. U ovoj su sezoni kostrenske odbojkašice osvojile prva mjesta u dvije kategorije, a upravo je mlada Kostrenjanka Ana Dundović proglašena najboljom igračicom Primorsko-goranske županije u kategoriji Mala odbojka.

OK “Kostrena” natjecao se  u četiri kategorije: Mini odbojka, Mala odbojka, Najmlađe kadetkinje i Kadetkinje te su postignuti izvanredni rezultati:

  • Mala odbojka – 1. mjesto
  • Najmlađe kadetkinje – 1. mjesto
  • Mini odbojka – 5. mjesto
  • Kadetkinje –  9. mjesto.

Na završnoj svečanosti koja se održala u Dvorani mladosti 3. lipnja 2022. odbojkašicama kategorija Mala odbojka i Najmlađe kadetkinje podijeljene su zlatne medalje te su ekipe nagrađene peharima.

Osobito nam je zadovoljstvo što je na predmetnoj svečanosti odbojkašica OK “Kostena” Ana Dundović proglašena najboljom igračicom PGŽ u kategoriji Mala odbojka te nagrađena zlatnom medaljom, a Klub peharom. – izjavila je predsjednica OK “Kostrena” Tanja Malec ističući kako navedeni rezultat ove natjecateljske sezone ne bi bio moguć bez stručnog vodstva voditeljice Škole odbojke i trenerice Tamare Sušić te donedavno pomoćne, a od 3. lipnja 2022. i licencirane trenerice Škole odbojke Klare Hodak.

Da bi obilježili kraj uspješne natjecateljske sezone i nagradili najuspješnije igračice, Klub je sudjelovao na 5. Festivalu odbojke gdje su u jakoj konkurenciji od 24 kluba iz cijele Hrvatske natjecateljice kategorije Mala odbojka osvojile 3. mjesto i brončane medalje, a klub je nagrađen peharom. Natjecateljice kategorije Mini odbojka osvojile su isto dobar rezultat: 8/19 mjesto. Više o Festivalu odbojke može se pronaći na službenoj web stranici: https://festival-odbojke.com/.

Također smo zahvalni Općini Kostrena, Sportskoj zajednici Općine Kostrena i KD-u Kostrena na podršci i doprinosu u navedenim rezultatima. – zaključila je predsjednica Tanja Malec koja doista može biti ponosna na uspjeh svojih odbojkašica. Marljiv dugogodišnji rad i trud kontinuirano daje rezultate, a ovom je sezonom OK “Kostrena” pokazala da je doista na vrhu odbojkaške ljestvice najboljih klubova.

U prilogu su fotografije s Festivala odbojke te fotografije iz Novog lista, tjednika Viktorija.