KostrenaScenaŠkola

OŠ Kostrena sudjeluje u projektu „PjesmaRIca“

Pod vodstvom učiteljice Glazbene kulture Nataše Tonković OŠ Kostrena svojim je doprinosom podržala nastojanje da se očuva pop rock kultura našega kraja.

Projekt „PjesmaRIca“  osmislila je i producirala Jelena Fabijan, učiteljica Glazbene kulture u OŠ Zamet, a ideja da se očuva rokerska riječka tradicija pronašla je plodno tlo u mnogim osnovnim i srednjim školama Rijeke i okolice. Nakon što je u listopadu 2021. objavljen album na kojem su školarci otpjevali hitove Marine Perazić, grupa Grad, En Face, Laufer, Let 3, Fit, Ogledala, ENI i dr., ove je godine projekt nastavljen i to kao „PjesmaRIca 2“, a uključena je i Osnovna škola Kostrena.

Nataša Tonković učiteljica je Glazbene kulture te voditeljica solo pjevanja i pjevačkog zbora u OŠ Kostrena

Solistice Lina Banić i Lea Kučan te pjevački zbor OŠ Kostrena sudjeluju u projektu oživljavanja rock glazbe “PjesmaRIca2”. U tom duhu, pod vodstvom učiteljice Nataše Tonković te producenta i glazbenika Darka Terlevića snimljena je pjesma „Sve se mijenja“ riječkog sastava En Face za koju zajedno potpisuju aranžman. – Ideja za izbor ove pjesme i novi zvuk potekao je upravo na satovima individualnog pjevanja i zbora, a riječi pjesme nakon 23 godine od objave aktualne su i danas. – ističe Nataša Tonković, učiteljica Glazbene kulture.

Čestitke mentorici Nataši, solisticama Lini i Lei te pjevačkom zboru OŠ Kostrena što su svojim doprinosom podržali ideju očuvanja kultne riječke glazbene scene.

Solistice Lina Banić i Lea Kučan tijekom snimanja