KostrenaMladi

Otvorene prijave za radionice Grafičkog dizajna i Digitalne ilustracije

Otvorene su prijave za dvije radionice iz STEAM područja namijenjene mladima u dobi od 19 do 29 godina – Grafički dizajn i Digitalna ilustracija.

Nakon iznimno uspješnog prvog ciklusa radionica projekta Stori po svoju koje je pohađalo više od 300 djece i mladih s područja Urbane aglomeracije Rijeka, u travnju je započeo i drugi ciklus.

Radionice će se održavati u Rijeci, najvećim dijelom u prostorijama Centra tehničke kulture Rijeka na Školjiću (Školjić 6/1).

Trenutno su otvorene prijave za dvije radionice namijenjene mladima u dobi od 19 do 29 godina:
– Grafički dizajn, srijedom i petkom od 17:30 do 20:00 sati
– Digitalna ilustracija, ponedjeljkom i četvrtkom od 17:30 do 20:00 sati

Radionica Grafičkog dizajna započinje 4. svibnja i traje do 27. svibnja, a Digitalne ilustracije od 2. svibnja do 13. lipnja.

Prijave se vrše putem online obrasca: https://forms.gle/kK4BmiEVhK2TJHrD7

„Stori po svoju“ je pilot program kojim se djecu i mlade potiče na usvajanje različitih znanja i vještina, tzv. makers (uradi sam) kulture, na veći društveni angažman i stvaranje okruženja u kojem uče djelujući u svojoj zajednici, povećavajući kvalitetu života i stvarajući dodatnu vrijednost sebi i drugima. Makers kultura naglašava učenje kroz rad u specifičnom društvenom i socijalnom okruženju kroz neformalno, umreženo, vršnjačko i zajedničko učenje, motivirano zabavom, osobnim i društvenim razvojem.

Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., putem mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam).