KostrenaKulturaScena

Ove godine jubilarno izdanje tattoo konvencije u Kostreni

Jubilarno deseto izdanje prve hrvatske tattoo konvencije po peti će se put održati u Kostreni gdje će ugostiti više od 100 tattoo artista, sudionika tattoo natjecanja u čak 14 kategorija, u kojima će biti dodijeljene 34 nagrade.

Deseto jubilarno izdanje manifestacije Rijeka Tattoo Expoa održat će se od 26. do 28. studenog u Sportskoj dvorani Kostrena.

Rijeka Tattoo Expo manifestacija je koja uspješno egzistira i raste iz godine u godinu, a priča je započela sada već davne 2010. godine sa svega 7 tattoo artist sudionika. Do svojeg se petog izdanja, kada je sudjelovalo 40 tattoo artista, Rijeka Tattoo Expo održavala se u Rijeci pa stoga i nosi to ime. Nakon toga u potrazi za većim i adekvatnijim prostorom, novi dom konvencije postaje Sportska dvorana u Kostreni.

Od šestog smo izdanja u Kostreni. Ovdje smo izuzetno dobro prihvaćeni odmah, kako od strane naših domaćina, KD Kostrena, koji upravlja prostorom dvorane u kojoj se konvencija održava, tako i od strane mještana. A moram naglasiti da nam i posjećenost raste iz godine u godinu, za što je također zaslužna i lokacija. – rekla je Mia Mohorić, jedna od organizatora Rijeka Tattoo Expoa.

Manifestaciju svake godine posjeti 3 – 4 tisuće ljudi, ljubitelja tattoo umjetnosti, ali i znatiželjnika koji će to tek postati. Isto tako, svake godine sve je veći broj zainteresiranih tattoo artista koji žele vidjeti što je to tako specifično na maloj, ali uspješnoj kostrenskoj konvenciji.

Već godinama imamo listu čekanja, a ove je godine najveći broj prijavljenih tattoo artista koje, nažalost, nismo mogli primiti. Najradije bismo svima dali priliku da osjete energiju naše konvencije, ali dvorana nas ograničava jer fizički više ne stane niti jedan štand.objasnila je Mia Mohorić.

Kostrenska izdanja konvencije pokazala su da se ulaganjem velikog truda, puno vremena, profesionalnim pristupom i organizacijskim sposobnostima tima, ali najviše s ljubavlju prema onome što se radi, može postići veliki uspjeh čime se danas ponose organizatori Rijeka Tattoo Expoa.

Kako i svake godine, zajedničkim snagama Općina Kostrena, Turistička zajednica općine Kostrena, Centar kulture Kostrena i Rijeka Tattoo Expo prikupljat će sredstva za potrebite.

Ove godine sredstva se prikupljaju za devetogodišnjeg dječaka Tina, koji je rođen prijevremeno sa samo 1700 g. S dvije godine dijagnosticirana mu je cerebralna paraliza. Kako bi Tinu omogućili daljnji napredak i olakšali kretanje potrebna su razna invalidska pomagala. Donirati se može osobno u donacijske kutije na Rijeka Tattoo Expo manifestaciji, uređivanjem na štandu muškog frizerskog salona Wolf, ali i uplatom na račun: HR7524020063102909077.

Ove godine Rijeka Tattoo Expo uvest će neke promjene jer se, kao i svi drugi, mora prilagoditi situaciji uzrokovanoj koronavirusom. Za sudjelovanje i posjećivanje konvencije bit će potrebna COVID potvrda što bi značilo ili potvrda o cijepljenju ili preboljenju ili negativan test. Svojim će posjetiteljima osigurati i mogućnost testiranja na ulazu u dvoranu po cijeni od 20 kuna.

Iz organizacijskog tima najavljuju i zanimljiv zabavni program, kao i svake godine, a koji je u potpunosti prilagođen epidemiološkim mjerama i pravilima oko nastupa. Ove godine posjetitelji će moći uživati u atraktivnim nastupima letećeg cirkusa iz Zagreba, plesnim točkama RI Dance plesne skupine i suspenzijama koje će izvesti Dino Helvida i Lana Fist. Osim toga, ove će godine na Rijeka Tattoo Expo posjetitelji kroz 3 dana moći poslušati razgovore sa zanimljivim gostima o raznim temama iz područja tetoviranja i tattoo scene, kao npr. kako brinuti se o novoj tetovaži, boli li tetoviranje, kako odabrati artista za željenu tetovažu, što je lasersko uklanjanje tetovaža

Uz zabavni dio programa tu je, dakako, i tattoo natjecanje kao najvažniji dio manifestacije svakoga dana. Ove godine tattoo artisti natjecat će se u 14 kategorija, a neke od njih su: Best Forest Theme, Best Realistic Color, Best Old School, Best Horror Theme, Best of Day. Posljednjeg dana konvencije, u nedjelju, dodjeljuje se i nagrada za najbolju tetovažu konvencije, odnosno Best of Show. Posjetiteljima bi moglo biti zanimljivo i subotnje natjecanje Najgora tetovaža gdje se može uključiti bilo tko sa svojom „najgorom“ tetovažom te osvojiti 3 tretmana laserskog uklanjanja tetovaže pod pokroviteljstvom GHOST Tattoo & laser removal.

Ulaznice za 10. Rijeka Tattoo Expo moći će se kupiti isključivo na ulazu u dvoranu po cijeni od 30 kuna za jednodnevnu ulaznicu ili 50 kuna za sva tri dana.

Uz nezaobilazno zujanje tattoo mašinica, konvencijom će sva 3 dana trajanja odzvanjati i retro zvukovi s gramofonskih ploča koje sa sobom donosi Radio Roža, internet radio Udruge Ri Rock.

Osim aktivnog dijela programa, konvencija ima i onaj izložbeni na kojem sudjeluju izlagači rukotvorina – odjeće, modnih dodataka, nakita, skulptura i unikatnih darova. Posjetitelji će svoje frizure i brade moći prepustiti u ruke muškom frizerskom salonu Wolf ili kosu urediti atraktivnim pletenicama na štandu salona Mickey. Tattoo majstori i ljubitelji tetovaža svoju će kolekciju imati priliku upotpuniti na štandu profesionalne tattoo opreme Carantania Tattoo Croatia iz Zagreba. A atmosferu će začiniti i predivne riječke “Pin-up” djevojke – Electric Rockabellu i Kate De Mon.