Pašta s porilukom
Sastojci za 3 osobe:
- 8,50 – 10 dag pašte po osobi
- 1 veći poriluk – samo bijeli dio
- 10 dag pancete
- 25 dag šampinjona
- 3 velike (jušne) žlice juhe od poriluka u prahu
- 3 dl tople vode
- putar
- parmezan
- ulje
- papar
- sol
Priprema: Paštu skuhati na uobičajen način, procijediti, dodati malo putra i promiješati. Na ulju popržiti izrezanu pancetu, dodati narezani poriluk, izrezane šampinjone i sve zajedno dinstati 15-ak minuta. Posoliti, popapriti pa uliti 3 dl tople vode, promiješati i dodati 3 velike žlice juhe od poriluka u prahu uz stalno miješanje. Kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne 10-ak minuta pa sljubiti s paštom. Prilikom serviranja posuti parmezanom.
Izvrstan prilog bit će zelena salata ili matovilac.