KaféKuharica

Pašta s porilukom

Sastojci za 3 osobe:

  • 8,50 – 10 dag pašte po osobi
  • 1 veći poriluk – samo bijeli dio
  • 10 dag pancete
  • 25 dag šampinjona
  • 3 velike (jušne) žlice juhe od poriluka u prahu
  • 3 dl tople vode
  • putar
  • parmezan
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema: Paštu skuhati na uobičajen način, procijediti, dodati malo putra i promiješati. Na ulju popržiti izrezanu pancetu, dodati narezani poriluk, izrezane šampinjone i sve zajedno dinstati 15-ak minuta. Posoliti, popapriti pa uliti 3 dl tople vode, promiješati i dodati 3 velike žlice juhe od poriluka u prahu uz stalno miješanje. Kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne 10-ak minuta pa sljubiti s paštom. Prilikom serviranja posuti parmezanom.

Izvrstan prilog bit će  zelena salata ili matovilac.