KostrenaMladi

Peér Bilobrk: Isplatili su se mjeseci intenzivna rada

Uspješna kostrenska studentica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Peér Bilobrk dobitnica je vrijednog priznanja za izvrsno poslovno rješenje.

Studentice Peér Bilobrk i Tara Ristl pobijedile su u finalu case study regionalnog natjecanja LUMEN Business, najpoznatijem natjecanju za studente Hrvatske i šire regije u organizaciji udruge eSTUDENT.

Slučajnost postala uspjeh

U okviru kolegija Integrirana marketinška komunikacija i pod mentorstvom doc. dr. sc. Ane Čuić Tanković konkurirale su u rješenju zadatka tvrtke BAT – British American Tabacco. Svoje rješenje cjelovite marketinške kampanje za Vuse električne cigarete na hrvatskom tržištu prezentirale su na proglašenju u Zagrebu 28. svibnja, a uz plaketu i novčanu nagradu, dobile su i certifikat kojim se potvrđuje kvaliteta idejnog rješenja, a koji će mladim studenticama zasigurno otvoriti vrata poslovnog uspjeha.

Moja kolegica Tara i ja slučajno smo se odlučile na ovaj veliki korak. Profesorica nam je ponudila ovo natjecanje kao alternativu seminarskom radu. Naravno, nakon pet godina studiranja seminari su nam dosadni te smo se odlučile prijaviti na natjecanje. Lumen Business najpoznatije je natjecanje u regiji namijenjeno studentima u rješavanju poslovnih slučajeva. Bilo je studenata i iz susjednih država, odnosno iz Ljubljane i Beograda. Dakle, morale smo napraviti cijelu marketinšku kampanju te analizu konkurencije i tržišta. Dva smo mjeseca intenzivno radile na tom projektu. I eto, sada smo ponosne što smo osvojile 1. mjesto. – objašnjava studentica i već sada uspješna marketinška stručnjakinja Peér Bilobrk.

Peer i Tara s mentoricom doc. dr. sc. Anom Čuić Taknović, dekanicom prof. dr. sc. Sandrom Janković i prodekanicom za poslovne odnose izv. prof. dr. sc. Elenom Rudan

eSTUDENT neprofitna je udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja. Danas je jedna od najvećih i najaktivnijih studentskih udruga te provodi mnoge projekte kojima se poboljašava okolina, stječu nova znanja i iskustva kroz kreativan zajednički rad. Surađuju s više od 70 partnera u Hrvatskoj i svijetu, a LUMEN platforma najveće je studentsko natjecanje koje se organizira u četiri natjecanja: LUMEN Business, LUMEN Data science, LUMEN Development i LUMEN Engineering.