KostrenaMladi

PIG vol.2 ove godine traje 4 dana

Glazbeni kamp PIG ove godine trajat će četiri dana i okupit će 12 mladih glazbenih nada.

Riječ je o drugom izdanju glazbenog kampa čije je ime kratica od Proba Instrument Glazba, a osmišljen je kao radionica za polaznike u dobi od 14 do 18 godina koji imaju glazbeno predznanje te sviraju barem jedan instrument ili pjevaju. PIG se održava od 30. lipnja do 3. srpnja.

Kamp, kojI se održava u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, vodit će deset mentora. Kamp je organiziran na način da su se polaznici prijavili za instrument koji žele svirati ili pjevanje te će na samom početku, nakon upoznavanja, biti oformljeni u dva benda te zatim započeti s vježbanjem repertoara za završni koncert. Skladbe koje će izvoditi na koncertu, također biraju sami polaznici u dogovoru s mentorima.

Osim same pripreme za koncert i vježbanja sviranja instrumenata, polaznici će imati i radionice o okupljanju i funkcioniranju unutar benda te rukovanju opremom i ozvučivanju benda.

Posebna gošća ovogodišnjeg izdanja PIG-a jest pjevačica Ivanka Mazurkijević čija je uloga da svojim iskustvom i znanjem motivira mlade glazbenike da svoj glazbeni poziv shvate profesionalno i ozbiljno, ali da pritom istinski uživaju u stvaranju i produciranju glazbe.

Po završetku četverodnevnih radionica mladi će glazbenici dobiti priliku da stečeno znanje javno pokažu na koncertu koji će se održati u nedjelju, 3. srpnja s početkom u 20 sati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji.

Glazbeni kamp PIG održava se u suradnji Centra kulture Kostrena, Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji te Udruge Ri Rock.

Glazbeni kamp PIG