KostrenaMladi

PIG-ovci rasturili na završnom koncertu

Izvrsnim nastupom dvaju bendova završeno je drugo izdanje glazbenog kampa PIG.

Polaznici PIG-a, njih jedanaestero, četiri je dana vrijedno vježbalo na glazbenom repertoaru koji su izveli za brojne goste. Skladbe poput Mala truba, Program tvog kompjutora, So lonely, Smells like teen spirit, American idiot, Vjeran pas oduševile su u izvedbi mladih glazbenika u dobi od 14 do 18 godina.

Svaki bend izveo je pet pjesama koje su prethodna četiri dana uvježbavali s mentorima. Budući da je ove godine kamp trajao dulje nego lani, polaznici su imali više vremena upoznati se i zbližiti pa su tako nadjenuli i imena svojim bendovima: Kurijera i Črna gruja.

Kurijera – bubnjevi: Erdijan Iljaz, bas gitara: Marko Tomasić, gitara: Luka Vičević, klavijature: Lucijan Relja i pjevačica: Julie Sukova.

Črna gruja – bubnjevi: Roko Begonja, bas gitara: Ivan Paro, gitara: Dominik Ivanušić, gitara: Dorian Hauzer Đurđević, klavijature: Nika Ćosić i pjevačica: Leonarda Jelušić.

Na ovogodišnjem izdanju PIG-a polaznici su imali čak deset mentora: Damjan Brnić (gitara/bas), Imran Duraj (gitara/bas), Kristijan Kirinčić (bubnjevi), Goran Gregurev (bubnjevi), Franciska Gluhak (pjevanje), Tihana Strčić (pjevanje), Dorijan Cuculić (klavijature), Vanja Kauzlarić (osnivanje benda), David Dubrović (rukovanje opremom) te Ivanka Mazurkijević kao posebna gošća motivatorica.

U svojoj jednosatnoj motivatorskoj radionici Ivanka Mazurkijević s polaznicima je podijelila svoje bogato glazbeno, ali i voditeljsko iskustvo. Mladim glazbenicima za kraj je poručila da ostanu svoji i drugačiji.

Kamp organiziraju Centar kulture Kostrena i Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji u suradnji s Udrugom Ri Rock.

U galeriji pogledajte kako nam je bilo na završnom koncertu polaznika PIG-a koji je održan 3. srpnja u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji.