PutoholičariSport

Pioniri NK “Pomorac 1921.” posjetili Beli na otoku Cresu

U nedjelju 20. rujna 2020. godine na poziv predsjednika NK Pomorac 1921 Maria Sintića pioniri Kluba posjetili su mjesto Beli, jedno od najstarijih mjesta na otoku Cresu. Izlet je bio edukativnog i sportsko-rekreativnog karaktera.

Tridesetak igrača, roditelja i  trenera brodom, katamaranom, Aquavision Aquarius započeli su prekrasan izlet na cresku Tramontanu. Udaljujući se od obale igrači su uživali u prekrasnim panoramama otoka Krka i Cresa, te u fantastičnim pogledima ispod morske površine kroz šesnaest podvodnih prozora za razgledanje podmorja.

Na rivi u Belom dočekao ih je predsjednik kluba M. Sintić, koji je organizirao dnevno druženje na način da su igrači prvo posjetili Centar za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove koji su strogo zaštićena vrsta ptica. Tom prigodom napomenuto je da svake godine u prosjeku desetak i više supova strada i biva zbrinuto u oporavilištu. To su najvećim dijelom mlade i neiskusne ptice koje tijekom ljetnih mjeseci, pri svojim prvim letovima, padaju iz gnijezda u more podno litica te bivaju spašene i dopremljene na skrb u oporavilište. No ponekad i odrasli supovi, često ozlijeđeni, iscrpljeni ili pothranjeni, nalaze oporavak u Belom. Sve se ptice nakon potrebnog zadržavanja i oporavka vraćaju natrag u prirodu.

Nakon edukativnog dijela naši su igrači šetali i upoznavali staro mjesto Beli, a potom na plaži Podbeli uživali u ljetnim radostima, a posebno na zip-lineu na visini od tridesetak metara iznad luke i plaže u brzom spustu. Treneri, igrači i predsjednik nadaju se da će ovakvi edukativni i zabavni izleti postati tradicija s ciljem osnaživanja zajedništva i stvaranja mreže podrške svima uključenima u rad kluba.