KostrenaKultura

Pljesak i podrška publike

Predstava „Ludo, luđe… u 3 čina“  održana je u petak, 17. veljače pred mnogobrojnom publikom koja je pozitivnim reakcijama podržala glumice i organizatore.

Udruga „Projekt +/-60“ , u suradnji s Narodnom čitaonicom u Kostreni  Sv. Luciji organizirala je u petak, 17. ožujka 2023. godine predstavu pod nazivom „Ludo, luđe… u tri čina“. Koncipirana  je kao audicija za neotkrivene talente, odnosno parodija na takvu vrstu zabave. Scenarij potpisuje poznata kostrenska pjesnikinja Branka Kržik Longin, a svrha je plemenita: prikupljale su se donacije za korisnice Sigurne kuće.

Ulaz je bio dobrovoljni prilog za korisnice Sigurne kuće u iznosu od najmanje 5 eura. Članice Udruge pokazala su se kao jako dobre glumice, iako većina nema nikakvog glumačkog iskustva. Mnogobrojna publika svojim je pljeskom i pjesmom aktivno podržavala predstavu, a reakcije nakon predstave bilo su izuzetno dobre. – Ukupno je prikupljeno 407 eura, a novac je komisijski prebrojan i zapisnikom predan predstavniku Udruge U.Z.O.R, g. Danijelu Antunoviću. Prikupljen iznos bit će upotrijebljen za kupnju neophodnih osobnih potrepština za trenutne korisnice Sigurne kuće. – rekla je predsjednica udruge Projekt +/- 60 Željka Egredžija.

Ovom predstavom završene su  prošlogodišnje aktivnosti objedinjene u projekt pod nazivom „Biti žena – izazovi sadašnjeg trenutka“. Događanje je organiziramo u svrhu  postizanja što boljih rezultata djelovanja Udruge prema ciljanim  skupinama,  a sufinancirala ga je Općina Kostrena.