KostrenaSport

Pobjeda DepoLink Škrljeva u prvoj domaćoj utakmici

Košarkaši DepoLink Škrljeva odnijeli su pobjedu u utakmici 2. kola FAVBET Premijer lige pobijedivši Dubravu 100:94 u prvoj utakmici u svom novom domu u Kostreni.

Pred gotovo 400 gledatelja košarkaši DepoLink Škrljeva odigrali su svoju prvu premijerligašku utakmicu u Kostreni i pobjedom na KK Dubrava došli do prva dva boda u novoj sezoni. Neizvjesno je bilo do samog kraja, a do pobjede su došli u posljednje dvije i pol minute, nakon što su u 37′ imali zaostatak 85:86.

Početak utakmice za DepoLink Škrljevo krenuo je kao iz snova. Već nakon četiri minute na semaforu je 12:0 za Zelene, no na početku devete minute Dubrava uspjeva doći na sveg koš razlike pri rezultatu 22:21. Kapetan Mateo Vidović zabio je sedam koševa uz jednu tricu, dok je Kenan Karahodžić s dvije trice u nizu približio goste rezultatskom egalu.  Ekipe na predah odlaze s prednošću domaćina i rezultatom 27:23 nakon što je Taylor zabio tricu i postigao deseti koš.

Druga četvrtina u znaku je stalnog pokušaja Dubrave da preuzme vodstvo. Nakon što su gosti na krilima kapetana Vidovića koji je u prvom poluvremenu postigao 16 koševa uz dvije trice, dva puta došli do egala u 14′ i 18′, a tricom istog igraća u istoj minuti imaju i plus tri 41:44. Na veliki odmor Zeleni odlaze s prednošću 48:45.

I u nastavku vodila se prava borba za svaki koš. Kod DepoLink Škrljeva razigrao se Viktor Šarić koji je u trećoj četvrtini postigao šest koševa u nizu a na isteku tridesete minute na semaforu je stajalo 68:74 za goste.

Najučinkovitiji na utakmici bio je igrač Dubrave Mateo Vidović s 25 postignutih koševa dok je kod DepoLink Škrljeva Viktor Šarić postigao 22 koša uz double-double učinak.