KostrenaOpćina - prijatelj djeceŠkola

Oglasilo se školsko zvono – počela nova školska godina!

Nakon ljetne pauze, ponovno se oglasilo školsko zvono i označilo početak nove školske godine.

U školskoj godini 2023./2024. godini OŠ Kostrena pohađat će 366 učenika raspoređenih u 20 razrednih odjeljenja, a nastava će se odvijati u jednoj smjeni. Prvog dana nastave učenici su imali dva školska sata u svojim razredima gdje su preuzeli udžbenike i raspored sati.

Na igralištu pored Osnovne škole Kostrena obilježen je početak nove školske godine za 42 prvašića koji će biti raspodjeljeni u dva razredna odjeljenja.

Prvašiće i njihove roditelje pozdravili su ravnateljica škole Adriana Glavan, ravnatelj Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“ Stanko Vučetić koji je na novu dionicu ispratio svoje dojučerašnje polaznike i načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić. Prvašićima su poželjeli puno uspjeha, lijepih trenutaka i dobrih ocjena, a kao i prethodnih godina, Općina Kostrena osigurala im je poklon bonove u iznosu od 40 eura za kupovinu školskog pribora koje su učenici preuzeli u svojim razrednim odjeljenjima.

Ravnateljica OŠ Kostrena Adriana Glavan kratko je predstavila plan rada i školske projekte u novoj školskoj godini te zahvalila Općini Kostrena na financijskoj pomoći, osobito u realizaciji programa produženog boravka koji se u Kostreni organizira sve do 4. razreda.

Produženi boravak s radom kreće od utorka 5. rujna, a od utorka je učenicima dostupna i školska marenda i prijevoz školskim autobusom čija je trasa i raspored vožnji objavljen na mrežnoj stranici škole, kao i sve ostale važne informacije za učenike i roditelje.