KaféKostrena

Počinje doba maškara

Kako to običaji nalažu, mesopusna sezona počinje nakon blagdana Sveta tri kralja. Špažićari će sljedeće subote, 14. siječnja u Narodnoj čitaonici u Svetoj Luciji preuzeti ključeve Općine Kostrena.

Tradicionalni mesopusni tanci održavat će se tijekom šest vikenda, počevši od 14. siječnja pa do 17. veljače, u vremenu od 21:30 do četiri sata ujutro u Narodnoj čitaonici u Kostreni Svetoj Luciji. Za posljednji maškarani vikend, maškarani tanci održat će se u petak, 17. veljače. Ključevi će u rukama Špažićara biti do Velike srijede (Pepelnice), 22. veljače kada će se spustiti zastor za još jednu (zimsku) mesopusnu sezonu.

Za zabavno-glazbeni program zadužena je grupa Venus iz Kraljevice, dobro poznata i omiljena kostrenskim maškaronima, a oni će uz animatora zabavljati i male maškare na dječjoj reduti, koja će se održati u nedjelju, 29. siječnja.

Maškare i ostale posjetitelje očekuje raznovrsna ugostiteljska ponuda, a o svemu se na vrijeme brine Karnevalska grupa Špažićari, koji su pripremili tombolu i nagrade i to za najbolju pojedinačnu i grupnu masku. Organizirane maškarane grupe mogu se unaprijed najaviti i rezervirati svoj stol(ove) na broj telefona: 098/906-4713 i 091/400-22-70.

Špažićari pozivaju sve ljude dobre volje, željne zabave i maškaranog kravala, sve udruge koje djeluju na području općine Kostrena i šire da svojim dolaskom uveličaju ova maškarana događanja.