InformacijeKostrena

Počinje prodaja sezonske pretplate za parkirališta u priobalnom pojasu

U ponedjeljak, 15. svibnja 2023. započinje prodaja sezonskih pretplata za kostrenska parkirališta u priobalnom pojasu koja su tijekom ljetne sezone pod naplatom.

Sezonska pretplata podrazumijeva neograničeno parkiranje vozila na kostrenskim parkiralištima s naplatom u periodu od 1. 6. do 30. 9. Pretplata se može kupiti u službenim prostorijama KD Kostrena na adresi Žuknica 1b, na istočnoj strani Sportske dvorane Kostrena (ulaz do caffe bara Savanah), radnim danom od 9:00 do 15:00 sati te utorkom do 17:00 sati.

Za korisnike koji nisu mještani Kostrene sezonska pretplata iznosi 60 eura, za mještane Kostrene 15 eura te za osobe s invaliditetom (od min. 20%) i hrvatske branitelje s prebivalištem u Kostreni 7,5 eura. 

Prilikom kupnje sezonske pretplate potrebno je predočiti prometnu dozvolu vozila i osobnu iskaznicu vlasnika ili korisnika vozila dok je za osobe s invaliditetom potrebno predočiti važeći znak pristupačnosti i/ili liječničko uvjerenje te za hrvatske branitelje dokaz o statusu hrvatskog branitelja.

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i načinu kupnje povlaštenih sezonskih pretplata za mještane Kostrene, osobe s invaliditetom i hrvatske branitelje mogu se pronaći na mrežnim stranicama KD Kostrena ili zatražiti na broj  (051) 289 – 570.

Osim cijena koje su sada iskazane u eurima, korisnike kostrenskih parkirališta ove sezone očekuje još nekoliko novosti. Područje naplate parkirališnog prostora bit će podijeljeno u dvije parkirališne zone;  0 ZONA (plava), u koju spadaju parkirališni prostori Žurkovo i Kostrenka i  1. ZONA (zelena), u kojoj su preostala područja pod naplatom. Satne i dnevne karte od sada se naplaćaju po zonama dok tjedne i seozonske karte vrijede za cjelokupno područje naplate, stoga je prilikom kupnje satnih i dnevnih karata potrebno obratiti pozornost na upis zone za koju se želi izvršiti plaćanje.

Parkirni automati bit će stavljeni u funckiju 1. lipnja, a na njima će se osim satne i dnevne  parkirne karte moći kupiti tjedna i sezonska pretplata.  Prilikom kupnje na parkirnim aparatima upisuje se registarska oznaka vozila pa se parkirna karta više ne mora ostavljati u vozilu istaknuta ispod vjetrobranskog stakla. Osim gotovinskog, na automatima i u službenim prostorijama KD Kostrena omogućeno je i kartično plaćanje kao i plaćanje ostalim kanalima prodaje poput M – parkinga za satnu naplatu te Bmove, KEKS Pay i Aircash (satna, dnevna, tjedna, sezonska).

Ove sezone uvodi se poseban portal za iznajmljivače “PPK apartmani”, putem kojeg će iznajmljivači nakon kupnje sezonske pretplate u službenim prostorijama KD Kostrena i dobivanja PIN-a za registraciju na portal,  sami moći mijenjati registarsku oznaku vozila kod smjene svojih gostiju.

Dodatna pojašnjenja i upute bit će objavljene na mrežnim stranicama KD Kostrena uoči početka sezone naplate parkiranja koja počinje 1. lipnja 2023. godine.