InformacijeKostrena

Podjela božićnica i poklona povodom Sv. Nikole

Svi mještani Kostrene stariji od 65 godina neovisno o cenzusu i statusu umirovljenika, dobit će božićnicu Općine Kostrena u iznosu od 400 kuna, a djecu će i ove godine razveseliti sv. Nikola prigodnim poklonom.

Članice Odbora za socijalnu i zdravstvenu skrb Općine Kostrena podjelu božićnica vršit će u Sportskoj dvorani Kostrena od 8. do 11. prosinca 2022. godine od 9 do 13 sati u prostoru biljetarnice na sjevernom ulazu u dvoranu, čijim šalterima korisnici mogu pristupiti s vanjske strane zgrade. Mole se korisnici da pripreme osobnu iskaznicu radi provjere adrese stanovanja.

Do 6. prosinca 2022. godine korisnici mogu zatražiti isplatu božićnice na tekući račun. Za isplatu božićnice na račun potrebno je dostaviti popunjen i vlastoručno potpisan obrazac zahtjeva za isplatu božićnice uz presliku (ili fotografiju) osobne iskaznice i bankovne kartice ili drugog dokumenta s vidljivim brojem računa.

Tražena dokumentacija može se dostaviti e-mailom na kostrena@kostrena.hr, poštom ili ubacivanjem u poštanski sandučić na pročelju zgrade Općine Kostrena na adresi Sv. Lucija 38, 51221 Kostrena.

Sv. Nikola razveselit će dječicu

Na blagdan sv. Nikole 6. prosinca Kostrena slavi Dan Općine i svojeg sveca zaštitnika. Sveti Nikola osobito je omiljen među djecom, a u Kostreni se tradicionalno slavi darivanjem najmlađih pa je Općina Kostrena i ove godine osigurala 50 tisuća kuna koje će utrošiti za nabavu poklona.

Polaznici Dječjeg vrtića Zlatna ribica i učenici Osnovne škole Kostrena poklone će dobiti 6. prosinca. Ostala djeca s područja Kostrene od navršene 1 do 10 godina života koja ne pohađaju vrtić i školu, svoje će poklone moći preuzeti u utorak, 7. prosinca od 9 do 11 sati, u predvorju Sportske dvorane Kostrena (sjeverni ulaz).

Djeca koja ne budu u mogućnosti preuzeti poklon  7. prosinca, moći će ga preuzeti naknadno, u Turističkoj zajednici općine Kostrena do 23. prosinca, u radno vrijeme od 8 do 15 sati.

U dvorani će se 7. prosinca moći preuzeti pokloni z djecu, a 8. i 9. članovi Odbora za socijalnu i zdravstvenu skrb vršit će podjelu božićnica