Kostrena

Podjela božićnica za starije od 65 godina ove godine na novoj lokaciji, ali i putem računa

Za razliku od većine općina i gradova, božićnicu od 400 kuna u Kostreni dobivaju svi mještani stariji od 65 godina, neovisno o cenzusu i statusu umirovljenika, a njih je ove godine oko tisuću.

Općina Kostrena je epidemiološkim okolnostima i preporukama HZZJ prilagodila način podjele božićnica mještanima starijim od 65 godina života. Ove godine korisnici mogu zatražiti uplatu sredstva na tekući račun putem obrasca za isplatu božićnice objavljenog na mrežnoj stranici Općine Kostrena.
Popunjen i vlastoručno potpisan obrazac uz presliku (ili fotografiju) osobne iskaznice i bankovne kartice ili drugog dokumenta s vidljivim brojem računa, potrebno je dostaviti u Općinu Kostrena u periodu od 9. do 30. studenoga 2020. godine, isključivo e-poštom na e-adresu kostrena@kostrena.hr, običnom poštom ili ubacivanjem u poštanski sandučić na pročelju zgrade Općine Kostrena na adresi Sv. Lucija 38, 51221 Kostrena.

Korisnici koji nisu u mogućnosti zatražiti isplatu putem računa, božićnicu će i ove godine moći osobno preuzeti, no na novoj lokaciji. Umjesto u Domu zdravlja Kostrena, članice Odbora za socijalnu i zdravstvenu skrb Općine Kostrena božićnice će dijeliti u Sportskoj dvorani Kostrena, od 9. do 13. prosinca 2020. ujutro od 9 do 13 sati, u prostorijama na ulazu u dvoranu gdje se inače prodaju ulaznice (biljetarnice), čijim šalterima korisnici mogu pristupiti s vanjske strane zgrade pa nije potreban ulazak u zatvoreni prostor.

Uz umirovljenike, božićnicu od 400 kuna dobivaju i korisnici radne terapije i djeca s poteškoćama u razvoju.