Kostrena

Posjetite festival najdražeg ljetnog osvježenja – sladoleda

Jučer je u Njivicama na otoku Krku započeo najslađi ljetni događaj – Festival sladoleda koji će trajati sve do nedjelje 16. srpnja kada se obilježava Svjetski dan sladoleda.

Bogat cjelodnevni program Festivala sladoleda

Nakon pet uspješnih izdanja, ove će godine Festival sladoleda trajati sedam dana.

Festival je smješten duž Ribarske obale i Lukobrana u Njivicama, na vanjskim prostorima kampa Aminess Atea Camping resorta i lounge bara Veya u sklopu Veya hotela by Aminess. Uz lokalne proizvođače, pet izlagača nudi brojne varijacije sladoleda pa će tako posjetitelji imati priliku kušati artizanski gelato, pravi homemade sladoled, luxury gelato te brojne druge verzije ove kremaste delicije.

A kako to i priliči pravim festivalima, tu je pregršt zabave i animacije te odlične glazbe, dok ambijent čine i maštoviti photo kutci, icecream corneri unutar kojih će se posluživati sladoled te ulični zabavljači. Sastavni dio ove sladoledne priče bit će promenadni nastupi uličnih zabavljača, nastupi s vatrom i LED magičnim krilima.

U jutarnjim satima nudi se atraktivan program u Kids corneru uz animatore i edukativne radionice namijenjene svim uzrastima, dok su večernji sati rezervirani za glazbeni program.

Odlični dječji parkovi i prekrasne plaže

Oni koji se upute na Krk kako bi isprobali neke od fantastičnih sladoleda, mogu iskoristiti dan i upoznati ljepote Njivica. Ovo malo primorsko turističko  mjesto smješteno je administrativno pod Općinu Omišalj, na sjeverozapadnoj obali otoka Krka, desetak kilometara udaljeno od Krčkog mosta. Mjesto obiluje prekrasnim pješčanim i šljunčanim plažama od kojih neke nude i prirodni hlad.

Tu je i nekoliko zanimljivih šetnica koje su svakako preporuka zbog prekrasne prirode koju se putem može razgledati, a roditelji s djecom utočište od vrućina mogu pronaći na nekom od odlično uređenih dječjih parkova.

Svakako treba voditi računa da je srce sezone te da su vikendom moguće veće gužve prema i s otoka Krka. Međutim, Festival sladoleda traje cijeli tjedan i ako ste kojim slučajem na godišnjem odmoru ili jednostavno nemate ideju gdje s vašim klincima – Njivice su ovaj tjedan odlična destinacija za cijelu obitelj.