KostrenaMladiOpćina - prijatelj djece

Potpisani prvi ugovori za provođenje edukacija u projektu “Stori po svoju”

U Kostreni su danas potpisani prvi ugovori s partnerima za provođenje usluga edukacije na projektu “Stori po svoju”, pilot programa socijalnog uključivanja djece i mladih.

Potpisom ugovora za tri grupe ponuditelja kreće se u provođenje aktivnosti projekta “Stori po svoju”, kojim se djeci i mladima želi stvoriti što bolje uvjete obrazovanja, približiti STEAM područje i potaknuti njihovo socijalno uključivanje kao i društveni angažman u zajednici.

Nakon provedenog postupka Javne nabave odabrani su ponuditelji usluga za tri grupe usluga edukacije, a odabrani su Centar tehničke kulture Rijeka za edukacije u STEAM području, Zajednica ponuditelja koju čine Udruga za razvoj civilnog društva SMART i SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava za radionice osobnog i profesionalnog razvoja te  RI ROCK j.d.o.o. za organizaciju radionica iz područja kulture.

U tijeku je postupak Javne nabave za preostale dvije grupe edukacija iz područja poduzetništva te područja održivog razvoja i društvenog angažmana.

Ugovore su potpisali načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić, izvršna direktorica CTK Rijeka Olivera Stanić, izvršna direktorica Udruge za razvoj civilnog društva SMART Zvijezdana Schulz Vugrin, predsjednica koordinacijskog tima SOS Rijeka – Centra za nenasilje i ljudska prava Tina Kovačić  i članica uprave RI ROCK j.d.o.o. Jelena Martinčić.

 

Prijavitelj i nositelj projekta je Općina Kostrena, a partneri su Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena koji je zadužen za upravljanje projektom čije je trajanje do veljače 2023. godine. Ukupna odobrena sredstva iznose nešto preko 2,7 milijuna kuna, a projekt se financira u ukupnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.