Kostrena

Potpisani ugovori – nastavak ulaganja u prometnu i komunalnu  infrastrukturu u Pavekima

Općina Kostrena i KD Vodovod i kanalizacija Rijeka potpisali su s tvrtkom Građevinar iz Rijeke ugovor o izgradnji nove spojne stambene ulice u kostrenskom naselju Paveki.

Ukupna investicija za ovaj komunalni projekt iznosi nešto manje od 1,8 milijuna kuna, od čega se iz proračuna Općine Kostrena za 2022. godinu izdvaja iznos od oko 1,3 milijuna kuna dok će se razlika od oko 500 tisuća kuna financirati iz sredstava za razvoj KD Vodovod i kanalizacija Rijeka. Izvođač radova je tvrtka Građevinar iz Rijeke, a stručni nadzor povjeren je društvu Papić Biro iz Kostrene.

Ugovor o izgradnji ulice s tvrtkom Građevinar i direktoricom Petrom Krpelnik Oštrić potpisao je općinski načelnik Dražen Vranić dok je ugovor o izgradnji vodne infrastrukture u ime Komunalnog društva  Vodovod i kanalizacija potpisao direktor društva Andrej Marochini.

Radi se o gradnji spojne ulice u naselju Paveki kojom će se povezati ulice Šojska i Žarka Pezelja. Nova dionica bit će duga oko 120 metara i namijenjena dvosmjernom prometu, s obostranim nogostupom kao i pripadajućom infrastrukturom koja uključuje vodovodni ogranak, prelaganje kanalizacijskog kolektora, oborinsku odvodnju, javnu rasvjetu i DTK infrastrukturu.

U odnosu na trenutne komunalne projekte u Kostreni, ovdje je riječ o manjem infrastrukturnom zahvatu na koji se zbog složenih imovinsko – pravnih odnosa dosta dugo čekalo, ali je od velikog značaja za mještane najvećeg kostrenskog naselja u kojem se kontinuiranim ulaganjima povećava prometna sigurnost i kvaliteta života mještana.