KostrenaOpćina - prijatelj djeceŠkola

Povodom Dana sjećanja

Povodom blagdana posvećenog svim žrtvama Domovinskog rata, a posebno žrtvama grada heroja Vukovara i Škabrnje OŠ Kostrena slikom, riječju i glazbom odaje počast svima stradalima u Domovinskom ratu.

U OŠ Kostrena nastoji se učenike senzibilizirati i motivirati na proučavanje novije prošlosti naše zemlje putem iskustvene i izvanučioničke nastave. Tijekom mnogih godina povijesne projekte vodio je legendaran profesor Povijesti Damir Jasprica, a njegovim je stopama uspješno krenula i profesorica Ksenija Klovar Lukarić, koja je u suradnji s profesoricama Anamarijom Gerčer, Silvanom Kopajtić Zurak i Natašom Tonković te ravnateljicom Adrianom Glavan pripremila i ovaj videoprilog. Naratori su učenici 6. razreda Mai Rožmanić i Fran Žeželić.

Dugogodišnjom suradnjom škole s udrugama UABA Kostrena i UDVDR Kostrena, učenici su organizirano posjećivali mjesta posebnog pijeteta: Vukovar, Ovčaru, Škabrnju, Lipu, Podhum i druga mjesta na kojima se povijest prelamala preko života nedužnih građana. Učeći o žrtvama rata i odajući počast svim poginulim i stradalim, djeca u školi uče i o važnosti tolerancije i međukulturnog dijaloga. Upravo su djeca naša budućnost i na nama je odgovornost da da ih odgajamo za ljepši svijet: onaj u kojem se neće ponoviti tužna sudbina Vukovaraca i svih žrtava Domovinskog rata.