InformacijeKostrenaOpćina - prijatelj djeceŠkola

Povratak u klupe – u  ponedjeljak 4. rujna počinje nova školska godina!

U ponedjeljak 4. rujna počinje nova školska godina.

Za učenike od 2. do 4. razreda nastava počinje u 8:00 sati, a za učenike od 5. do 8. razreda u 8:30 sati. Prvog dana učenici će imati dva školska sata sa svojim učiteljicama/razrednicama tijekom kojih će preuzeti udžbenike i dobiti raspored rada pa je u školu dobro ponijeti i školske torbe.

Program svečanog primanja 42 prvašića počinje u 10:00 sati na školskom igralištu, a u slučaju lošeg vremena prijem će se održati u predvorju škole.

Školski autobus ujutro će u školu voziti po ustaljenom rasporedu. Pri povratku iz škole bit će organizirane dvije vožnje; u 9:30 sati za učenike od 2. do 4. razreda te u 10:00 sati za učenike od 5. do 8. razreda.

Općina Kostrena već dugi niz godina učenicima osigurava prijevoz školskim autobusom koji će ove školske godine obavljati Autotrans, član Arriva grupe. Općina će financirati  trošak mjesečne karte javnog linijskog prijevoznika KD Autotrolej učenicima koji imaju prebivalište na području Općine Kostrena, a polaznici su osnovne škole koja se nalazi izvan Kostrene i koji ne ostvaruju pravo na financiranje troška javnog prijevoza po drugoj osnovi, u razdoblju od rujna 2023. do lipnja 2024. godine.

Podsjetimo, u školskoj godini 2023./2024. Općina Kostrena je osnovnoškolcima osigurala sav dodatni obrazovni materijal, a planirano je da se već slijedeće školske godine roditelji u potpunosti rasterete brige oko nabavljanja dodatnog obrazovnog materijala koji će ubuduće učenici preuzimati u školi zajedno s udžbenicima.

Kostrenski prvašići već tradicionalno dobivaju i poklon bon za školske potrepštine od 40 eura (300 kuna) koji će dobiti u svojim razrednim odjeljenjima prvog dana škole.

Izdašnim iznosom od čak  80 % Općina Kostrena participira u materijalnim troškovima za djelatnike programa produženog boravka kako bi krajnja cijena za roditelje kostrenskih učenika bila što povoljnija, a za razliku od većine drugih škola, produženi boravak u OŠ Kostrena organiziran je do 4. razreda.

Usluga produženog boravka i školske marende učenicima će biti na raspolaganju od utorka 5. rujna.

Za učenike u razrednoj nastavi Općina također financira korištenje Sportske dvorane Kostrena te uz Osnivača škole participira u komercijalnoj cijeni troškova dvorane za učenike predmetne nastave  u svrhu provođenja slobodnog vremena, a svake školske godine podupire i različite školske projekte kojima se podiže kvaliteta uvjeta za rad kao i stjecanje novih znanja i vještina.

Svim našim učenicima želimo sretan i uspješan početak nove školske godine!