KostrenaŠkola

Povratak u školske klupe

Učenici od 5. do 8. razreda od 1. veljače vraćaju se na nastavu uživo u školu.

Učenici predmetne nastave Osnovne škole “Kostrena” od ponedjeljka se vraćaju u svoje školske klupe i nastava im počinje u 8:30 uz poštivanje dosadašnjih epidemioloških mjera: održavanje higijene i razmaka, nošenje maskica i papučica te provjetravanje učionica.

Učenici od 5. do 8. razreda vraćaju se u školske klupe

Župan Zlatko Komadina donio je Odluku o organizaciji nastave na području Primorsko-goranske župenije temeljem zaključka Stožera civilne zaštite PGŽ donesenog na prijedlog ravnatelja osnovnih škola kojima je PGŽ osnivač te ravnatelja srednjih škola uz  mišljenje Epidemiološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Prema Odluci od 1. veljače 2021. u osnovnim  školama kojima je Primorsko-goranska županija osnivač nastava će se održavati  prema modelu A (nastava u školi). Odluka će biti na snazi do 12. veljače.

U Primorsko-goranskoj županiji uz osnovnoškolce nastavu će pohađati i maturanti te učenici završnih razreda strukovnih škola, kao i učenici koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca. U učionice se vraćaju i učenici umjetničkih škola koji imaju individualnu nastavu, dok srednjoškolci od prvog do trećeg razreda ostaju na online nastavi.