KostrenaŠkola

Kreathon Primorsko-goranske županije u Osnovnoj školi Kostrena

Kretahon Primorsko – goranske županije je kreativna radionica razvoja projekata, programa, proizvoda, usluga i inicijativa, pogodnih za EU i druge vanjske izvore financiranja.

U utorak, 4. lipnja 2024. s početkom u 14 sati, u Osnovnoj školi Kostrena održat će se kreativna radionica Kreathon Primorsko-goranske županije, koju zajednički organiziraju OŠ Kostrena i Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

Kreathon Primorsko-goranske županije je kreativna radionica posvećena razvoju projekata, programa, proizvoda, usluga i inicijativa koje su pogodne za financiranje iz EU fondova i drugih vanjskih izvora. Sudionici radionice dobit će uvid u procese stvaranja i realizacije ideja kroz koje mogu osigurati financijsku podršku za svoje projekte.

OŠ Kostrena imala je uspješnu suradnju s Centrom izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije na europskom projektu Jadranski regionalni znanstveni centar za razvoj vještina u području STEM-a. U sklopu ovog projekta, škola je stekla vrijedna iskustva i znanja koja sada želi primijeniti u vlastitim inicijativama.

Kako bi potaknuli razvoj novih projekata i aktivnosti usmjerenih na prepoznavanje i rad s darovitim učenicima, stručnjaci iz Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije održat će radionicu. Tijekom ove radionice, sudionici će imati priliku učiti iz njihovog bogatog iskustva i dobiti korisne informacije potrebne za uspješno prijavljivanje i realizaciju projekata.

Kreathon je prilika za razvoj ideja i informiranje kako ih pretvoriti u konkretne projekte s mogućnošću financiranja iz EU fondova i drugih izvora.