KostrenaKreativa

Poziv na radionicu projekta “Moje More” u lučici Stara voda

U srijedu i četvrtak, 4. i 5. svibnja u prijepodnevnim satima u lučici Stara Voda održavat će se radionice projekta “Moje More”, autorice Rine Barbarić.

Realizatorica projekta i izložbe pod nazivom „Moje more“ je Rina Barbarić koja će voditi radionicu izrade murala i oslikati zidove lučice. Projektom Moje More autorica želi istaknuti značaj lučice i njezinu posebnu ulogu u životima Kostrenjana. Lučica Stara voda važno je mjesto ne samo zbog vezova barki, tamo se barke obnavljaju, pričaju se priče o moru, druži se i okuplja stanovništvo u ranim jutarnjim satima kad se kupuje riba od lokalnog obrta, pokazujući time koliko je važna tradicija ribarenja kao i podržavanje malih obrta. U suradnji sa ŠRD Stara voda autorica želi sve te motive i doživljaje mora prenijeti i sačuvati na zidovima lučice.

Rina Barbarić je grafička dizajnerica i ilustratorica iz Kostrene. Ljubav prema moru i svojem kraju prenijela je na keramiku i ilustracije, a vlastiti doživljaj mora i sjećanja na dolaske doma koji čine seriju radove “Moje More”, ovoga puta želi interpretirati kroz mural na zidovima lučice.

Na uključivanje u projekt pozvani su svi mještani Kostrene koji žele naučiti tehniku crtanja murala i upoznati ovu vrstu umjetnosti i dati osobni doprinos u nastajanju zanimljivog djela koje će krasiti zid lučice Stara voda. Projekt “Moje More” sufinanciran je sredstvima Općine Kostrena.