Kostrena

Predavanje i degustacijske radionice za umirovljenike

U utorak 27. i četvrtak 29. lipnja od 10 do 12 sati u prostorijama Udruge umirovljenika PENKO na adresi Glavani 82, održat će se predavanje “Okreni na zeleno, okreni na zdravlje”.

U interaktivnom predavanju polaznici će osvijestiti što sve utječe na zdravlje pojedinca. Cilj predavanja je educirati i zainteresirati starije mještane Kostrene za brigu o zdravlju i zdravoj prehrani. Edukacija će se provesti putem dvije programski povezane praktične radionice koje će potaknuti polaznike da usvoje znanja i vještine spravljanja obroka s obzirom na svakodnevni unos zdravih namirnica te planiranje prehrane u skladu s odgovornim i osviještenim stavom prema sebi kao pojedincu i zajednici. Predavač je prof. Sandra Kolonić.

Predavanje i degustacijska radionica “Okreni na zeleno, okreni na zdravlje” pokušat će umirovljenicima dati odgovore na neka od sljedećih pitanja:
– Što sve utječe na zdravlje pojedinca i u kojoj mjeri prehrana utječe na naše zdravlje?
– Postoje li „dobre“ i „loše“ namirnice ili samo dobre i loše navike?
– Zašto je zeleno lisnato povrće i samoniklo bilje važan izvor zdravlja i kako ga lako uklopiti u svakodnevnu prehranu? Što je živa hrana i zašto je redovito trebamo konzumirati?
– Zašto moramo brinuti o oksigenaciji, hidraciji, alkalnoj prehrani i detoksu?
– Zašto prehrana u skladu sa sadašnjim trenutkom postaje imperativ?

Više informacija dostupno je na kontakt broj mobitela 0915361229 (tajnik Udruge Penko).