KostrenaKulturaOpćina - prijatelj djeceRoditeljski kutak

Predstava Halugica u Čitaonici u Sv. Luciji

Ne propustite čarobnu Halugicu u izvedbi glumačkog dramskog studija polaznika 2. glumačkog ljetnog kampa u Kostreni 4. 7. u 21 h u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji.

“Halugica” Vladimira Nazora priča je o djevojci Halugici i njezinoj ljubavi prema Jablanku. Na početku priče susrećemo ribara Frana koji na žalu pronalazi žensko dijete koje mu odmah zagrije srce. Iako su žene, koje su došle vidjeti dijete, govorile kako ga nije rodila žena, nego morska zmija, starac se nije odrekao djeteta, nego ga je odgajao kao svoje. Dao joj je ime Halugica što dolazi od riječi haluga, a znači morska trava, po mjestu na kojem ju je i pronašao.

Predstavu “Halugica” možete pogledati u ponedjeljak, 4. srpnja 2022. u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji. Ulaz je besplatan.

Godine su prolazile, Halugica je rasla i pretvorila se u djevojčicu koja je voljela provoditi vrijeme na moru. Činilo se kako je Halugica starom ribaru donijela sreću jer su mu mreže i vrše odonda uvijek bile pune. Halugica je izrasla u prekrasnu djevojku i bilo joj je vrijeme za udaju jer je ribar već bio jako star, napola slijep i umoran.

Nećemo vam otkriti baš cijelu priču, prisjetite se Halugice i dođite na predstavu Max Teatra u Kostrenu!