Kostrena

Predstavljanje portala

U Narodnoj čitaonici u Kostreni Svetoj Luciji održano je predstavljanje portala nasakostrena.hr predstavnicima udruga, ustanova i klubova.

– Portal je prilagođen svim formatima ekrana i jednostavna funkcionalnost njegovo je važno obilježje. Nakon dva desetljeća tiskanog općinskog lista, portal je logičan sljedeći korak – objasnila je Borka Reljac, ravnateljica Centra kulture Kostrena pod čijom je ingerencijom portal. Općina Kostrena među prvima je prepoznala potrebu za digitalnom transformacijom pa je i načelnik Općine Dražen Vranić naglasio kako interaktivnost portala omogućuje obavještavanje u realnom vremenu te stvaranje odlične foto, video i audio arhive.

Glavna urednica Ina Randić Đorđević pozvala je na suradnju ističući da je cilj portala objediniti društvene, sportske, zabavne i kulturne vijesti na jednom mjestu. – Portal vidimo kao informacijsko središte Kostrene, nadamo se da će svi zainteresirani mještani portal doživjeti kao mjesto suradnje, zanimljivih i važnih vijesti te inspiracije za poticanje kvalitete života u Kostreni. Posebno me raduje mogućnost njegovanja tradicionalnih kostrenskih vrijednosti pa se posebno ističe pomoračka tradicija, domaća, čakavska beseda i crtice vezane uz prošlost našeg mjesta. – zaključila je I. Randić Đorđević.