KostrenaSport

Premijerno izdanje Festivala rekreacije i sporta u Kostreni – sport i druženje u jednom

Nedjelja u Kostreni protekla je u duhu sporta, zabave i druženja. Održano je premijerno izdanje Festivala rekreacije i sporta čiji je cilj bio okupiti što više djece razne dobi kako bi se natjecala kroz igru.

Događanje je svoju lokaciju pronašlo u Sportskoj dvorani Kostrena i okupilo stotinjak zaljubljenika u sport koji su se natjecali u raznim tradicijskim igrama, ali i sportovima poput odbojke i košarke.

Organizatori događanja su Odbojkaški i Košarkaški klub Kostrena, a sam Festival obuhvaća turnire za djecu i mlade u odbojci, košarci 3X3 i tradicijskim igrama. Kako nam navode organizatori, kompletna manifestacija je njihova inicijativa i zamisao uz sponzorstvo N.S. Savannah i H.D. Dekor.

Treneri su htjeli malo produžiti sezonu, a ujedno i organizirati događanje koje bi ujedinilo djecu i potaknulo ih da se upoznaju i s drugim sportovima. Nakon natjecateljskog djela, uslijedilo je revijalno natjecanje gdje su se svi mogli pomiješati i okušati u igrama koje nemaju veze s njihovim sportovima – rekla je Tanja Malec, predsjednica Sportske zajednice Kostrena i Odbojkaškog kluba Kostrena.

Kako je glavni povod ovog događanja bilo upoznavanje djece s drugim sportovima, ali i stvaranje zdravog natjecateljskog duha, ne čudi nas smijeh i uživanje svih sudionika. Kako su nam rekli mali natjecatelji i natjecateljice, sviđa im se isprobavati i nešto drugo što inače ne treniraju, a ne škodi ni što su za nagradu dobili pizzu i medalje koje mogu ponosno pokazivati obitelji i prijateljima.

Naš je cilj da se u narednim godinama Festival dodatno razvija, omasovi i proširi na dodatne sportove. Također nam je primarni cilj i želja bilo uklopiti bazične sportove s tradicijskim igrama kao što su skakanje u vrećama, povlačenje konopa i slično – Siniša Kuharić, trener Košarkaškog kluba Kostrena.

Osim klasičnih sportova, naglasak ovog dana svakako je bio na druženju, zabavi i prijateljstvu. Svako dijete imalo je priliku okušati se u igrama, a usput su se možda i pronašli u nekom novom sportu.

U sportskoj dvorani održao se turnir u odbojci gdje su se u kategoriji mlađih kadetkinja (2009. i mlađe) natjecale ekipe OK “Kostrena”, OK “Petica” i OK “Zamet”. Paralelno se na vanjskom košarkaškom igralištu održavalo natjecanje u košarci 3×3 u kategorijama: 2009/2010. godište – dječaci, 2011. godište i mlađe – dječaci, te djevojčice.

Nakon službenog natjecateljskog djela podijeljene su medalje i pehari, a na samom kraju manifestacije svim sudionicima su osigurane pizze i majice. Sudeći po pilot izdanju, sigurni smo da će svako sljedeće okupiti sve više natjecatelja i natjecateljica, a veselja definitivno neće nedostajati.