Kostrena

Presudom Mićelu Rafinerku zaključena vladavina Špažićara

Spaljivanjem mesopusta Mićela Rafinerka završila je vladavina kostrenskih Špažićara, a ključevi Općine vraćeni su načelniku Draženu Vraniću.

Polovicom siječnja, već tradicionalno općinska vlast prepusti ključeve Kostrene Špažićarima čiju vladavinu uglavnom obilježi dobra zabava i brojna maškarana događanja kojih u Kostreni ove godine nije nedostajalo.

Maškarani tanci, Dječja reduta, Špažićarski kotlić, Marća po Kostrene i zapaženo sudjelovanje u međunarodnoj karnevalskoj povorci u Rijeci, obilježili su kratku i uspješnu vladavinu kostrenskih Špažićara.

Sve što je lijepo uvijek kratko traje pa je tako prebrzo prošlo i pet tjedana vladavine Špažićara. Mićel je, kao i obično u Kostreni glavni krivac za sve loše što se dogodilo. Uz sve ostale grijehe koji mu se pripisuju, Mićel Rafinerko neupitno je kriv i za stalno onečišćenje mora i kostrenskih plaža pa je unatoč naporima obrane nakon čitanja oporuke osuđen i spaljen.

Bio je to ujedno i posljednji potez maškarane vlasti. Meštrica Špažićara vratila je ključeve Općine načelniku Vraniću, a spaljivanjem pusta zaključena su ovogodišnja maškarana događanja.