KostrenaVrtić

U Zlatnoj ribici održana prezentacija idejnog rješenja novog kostrenskog vrtića

Odgojiteljskom vijeću Dječjeg vrtića Zlatna ribica održana je prezentacija projekta novog vrtića koji će se graditi u Pavekima.

Idejno rješenje novog vrtića potpisuje Studio MAPA iz Riejek, a napravljeno je prema najvišim pedagoškim standardima. Zgrada vrtića bit će izvedena na dvije etaže s maksimalnim kapacitetom smještaja za stotinjak polaznika, raspoređenih u pet odgojnih skupina, i to dvije jasličke i tri vrtićke skupine.

Osim zgrade vrtića, na čestici je predviđena izgradnja vanjskog prostora namijenjenog igri i boravku na otvorenom, parkiralište i prilazni putevi, a novi vrtić bit će i energetski učinkovit s fotonaponskom elektranom na krovu građevine za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora, odnosno sunčeve energije.

Procijenjena vrijednost projekta kreće se oko 20 milijuna kuna. Dio sredstava pokušat će se osigurati prijavom projekta na natječaje za dobivanje bespovratnih sredstava iz EU fondova ili nadležnog ministarstva, koji budu raspisani u 2023. Godini, kako bi se umanjio udio proračunskih sredstava u projektu.

Tijekom svibnja planira se ugovaranje glavnog i izrada izvedbenog projekta dok bi građevinska dozvola za vrtić trebala biti ishodovana koncem godine, kada bi trebala biti izrađena i dokumentacija za raspisivanje javne nabave za odabir izvođača radova, a jučer je u Općini Kostrena potpisan ugovor o izgradnji pristupne ceste za novi vrtić.