Kostrena

Prijavi se – 29. ekološka akcija EKO Kostrena

Klub podvodnih aktivnosti Kostrena pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i Primorsko-goranske županije organizira još jedno izdanje ekološke akcije EKO Kostrena.

Sada već dobro poznata EKO Kostrena u kojoj sudjeluje velik broj sudionika svih dobnih skupina, održat će se u subotu, 3. lipnja s početkom u 9 sati ispred klupskih prostorija na adresi Rožići 3.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u eko akciji mogu se prijaviti na mail joso.bilic1@gmail.com najkasnije do subote 20. svibnja. U prijavi je potrebno navesti broj i dob djece koju se prijavljuje, broj odraslih osoba u pratnji i broj ronilaca. Dodatne informacije mogu se zatražiti mailom ili na broj 091 1516 492 (Josip Bilić).

Program akcije

9:00 Dolazak i prijava sudionika
9:30 Dogovor voditelja i raspored sudionika po zonama
10:00 Polazak na akciju i čišćenje
12:00 Povratak i izvještaj o rezultattima akcije, zajednički ručak
12:30 Podjela zahvalnica

Akcija čišćenja podmorja EKO Kostrena vrijedna je i nužna za održavanje čistoće i kvalitete kostrenskih plaža i podmorja, primjerice u uvali Svežanj koja redovito ostvaruje međunarodno priznanje kvalitete i cijenjenu turističku markicu “Plava zastava”. Učestalost ove akcije značajno je doprinijela smanjenju količine otpada u podmorju.