KostrenaKultura

Proglašeni najbolji radovi na Ex tempore

U prirodnoj hladovini visokih stabala u Rasadniku održan je Ex tempore  Udruge za kreativno stvaralaštvo Vali uz velik odaziv ljubitelja keramike.

Sudjelovalo je tridesetak umjetnika iz Rijeke, Kostrene, Krka i Grobnika. Stručni žiri  priznao je da nije bilo lako odrediti najbolje među 60 keramičkih radova, a sastav žirija činile su doc. art Darija Žmak Kunić (Akademija likovnih umjetnosti, Rijeka), kiparica i mag. lik. umjetnosti Dijana Trtanj te vizualna umjetnica i mag. umjetnosti Lucija Lekšić.

Vesele šarene ribice Rudija Čabrijana

Svi su izloženi radovi bili lijepi i posebni: po dizajnu, ideji, tehnici – svatko je mogao pronaći svoj najrad, ali uz podršku Općine Kostrena, stručni je žiri dodijelio po dvije nagrade u obje kategorije. Prva nagrada iznosi dvije tisuće kuna, a druga tisuću kuna.

Prvo mjesto u kategoriji uporabne keramike osvojila je Elda Čekada, a drugo mjesto Verena Smokvina dok su pohvaljeni radovi Anele Matešić, Meri Devčić i Gordane Grdinić.

Prvo mjesto u kategoriji umjetničke keramike osvojila je Renata Vojnić, drugo mjesto Karlo Kobasijević, a pohvaljeni su radovi Renate Vojnić, Perice Keka i Jagode Grgurić.

U svojim novim prostorijama u sklopu Rasadnika Vali su prvi put organizirali Ex tempore i pokazalo se vrlo uspješnim jer je lokacija neposredno iznad kostrenskog Mirisnog vrta bogata prirodom: miris bilja, hladovina, cvrkut i lagan povjetarac u skladu s umjetnošću stvara jedinstven ugođaj. – Zadovoljna sam odazivom keramičara i lijepo nam je tu u hladovini nove lokacije te se radujemo i budućim događajima. – zaključila je predsjednica udruge Vali Karmen Grbac.

U subotu se u prostorijama udruge Vali održala i radionica keramike za djecu jer oblikovanje gline omoguće razvoj kreativnosti, motoričke vještine i maštu.

Fotografije: Antonio Ćoza.